Waalre vernedert in derby

DVS – Waalre 5-0

Een cruciaal moment in de wedstrijd tussen DVS en Waalre. Terwijl Waalre DVS terug drukte en bijna de gelijkmaker produceerde was een domme terugspeelbal de aanleiding dat DVS met een 2-0 voorsprong ging rusten. Een uiterst effectieve thuisploeg zette Waalre vervolgens in begin van de tweede helft op een onoverbrugbare achterstand en won tenslotte verdiend met 5-0.

Alhoewel de openingsfase voor DVS was, was het Waalre dat via Stijn Croes de eerste kans kreeg. Zijn inzet werd door doelman Prinsen onschadelijk gemaakt waarna DVS het heft in handen nam en in de 13e minuut op voorsprong kwam. De snelle Remy Keijsers  werd op rechts weggestuurd, waarbij een vlagsignaal door de scheidsrechter werd genegeerd, en zijn voorzet werd door Dries Kreijns tot doelpunt gepromoveerd. Met de voorsprong op zak nam DVS aanvankelijk het overwicht dat na een half uur spel geneutraliseerd werd door Waalre. De gasten kende nu hun sterkste periode en in de 38e minuut tikte doelman Prinsen een inzet van Max Brans tegen de lat. Terwijl nu de gelijkmaker in de lucht hing was een oliedomme terugspeelbal er oorzaak van dat DVS met een 2-0 voorsprong ging rusten. De DVS voorwaartsen reageerde in de 45e minuut uiterst effectief op dit cadeautje en Jeimer Flixweert zette de ruststand op het bord, 2-0.

Na rust een uiterst effectief DVS. Tot tweemaal toe verzorgde Remy Keijsers de assist waarop vervolgens Cas Vermeer in de 53e minuut en Jasper Jakobs in de 55e minuut optimaal van profiteerde en DVS op een riante voorsprong van 4-0 zette. Waalre bleef het vervolgens proberen maar enige overtuiging ontbrak in het spel. Voeg hierbij de totaal machteloosheid in de aanval en doelman Prinsen kwam geen enkel moment in de moeilijkheden. DVS daarentegen bleef via de vleugels de aanval zoeken en in de 73e minuut was Remy Keijsers een keer uitgeweken naar de linkerzijde met hetzelfde resultaat als gevolg. Een assist op maat met nu opnieuw Dries Kreijns die de bal tegen het net schoot en DVS een zeer riante zege bezorgde, 5-0.

Na deze zware nederlaag volgt voor Waalre de winterstop waarna op 21 januari de koploper, Steensel, de gast is op sportpark Hoeveland