Sterksel โ€“ Waalre 1-2

Moeizame zege Waalre

Waalre is het jaar 2024 moeizaam begonnen. In de eerste wedstrijd na de winterstop had de ploeg heel veel moeite met een hartstochtelijk vechtend Sterksel. Op een slecht veld ontwikkelde zich een ronduit slechte wedstrijd die Waalre in slotfase besliste 1-2.

Waalre startte energiek en in de eerste tien minuten kreeg de ploeg al enkele kansen om de score te openen. Toen dit niet meteen lukte ging de ploeg steeds stroever draaien. Toch kwam het in de 21eย minuut op voorsprong door Kees Uijthoven die een corner binnenkopte 0-1. Vervolgens verzuimde de zwartwitten de voorsprong uit te bouwen en kreeg de thuisclub het geloof dat er een resultaat in zat. Nog voor rust kwam Sterksel enkeleย  malen gevaarlijk door waarbij doelman Bastiaan Bremer moest ingrijpen. Ruststand 0-1.

Na rust begon Waalre aanvankelijk met enkel veelbelovende aanvallen. Echter ook nu zonder succes waardoor er nog meer onzekerheid in de ploeg schoof. Het gevolg was vele slechte passes, veel irritaties over de beslissingen van de leidsman en een Sterksel dat er steeds meer in ging geloven. De hartstocht van de thuisclub bracht voorlopig nog weinig gevaar voor Waalre tot in de 75eย minuut toen Lenard Scheepers een hoekschop achter doelman Bastiaan Bremer kopte 1-1. Waalre dreigde nu punten te gaan verspelen tegen het slotlicht van de ranglijst en de ploeg werd steeds angstiger. De eerste vloeiende aanval van de wedstrijd bracht echter redding. In de 81eย minuut zette Kees Uijthoven hard voor waarna Simon Zijlstra de 1-2 binnen schoot. Hiermee was de overwinning nog niet binnen en moest Stijn Croes in de 89eย minuut op de lijn redding brengen om de drie punten inย  Waalres bezit te houden.

Een moeizaam begin met wel drie punten als resultaat met a.s. zondag de thuiswedstrijd tegen DEES op het programma.