Waalre wint Derby

Waalre wint spannende derby

Waalre – DVS 3-1

Vijf jaar geleden behaalde Waalre in de derby tegen DVS de titel. Dit keer waren de belangen totaal verschillend, Waalre vecht tegen rechtstreekse degradatie terwijl DVS de nacompetitie tracht te ontlopen. Na een spannende wedstrijd waarbij DVS voornamelijk bepaalde en Waalre counterde was Waalre de bovenliggende partij, 3-1.

DVS begon sterk aan de wedstrijd en na 4 minuten belandde een voorzet van Brent Hoekman via de vingers van doelman Koen de Waal op de lat. DVS bleef hierna de ploeg met het meeste balbezit maar Waalre was in de counter niet ongevaarlijk. Na circa 10 minuten werd de snelle Zico van Donk alleen op weg naar het doel van Job Linssen onregelmentair gestopt waarbij scheidsrechter van Bekkum de DVS verdediger liet wegkomen met slechts geel. Een paar minuten later dwong Joey Gang Job Linssen tot een redding. Daarmee waren de gevaarlijke situaties namens Waalre nog niet voorbij en in de 31e minuut profiteerde Thomas Noteboom van een misverstand in de DVS verdediging. Hij kreeg zijn schoen nog tegen de bal en verraste doelman Linssen met een lob, 1-0. DVS trachtte vervolgens Waalre voor de rust niet meer in verlegenheid te brengen.

In het begin van de tweede helft was dit duidelijk anders. DVS zette Waalre vast en de thuisploeg kwam niet meer aan aanvallen toe. In de 52e minuut leverde de druk van DVS een penalty op. Remy Keizers vond vervolgens in Koen de Waal zijn meester. Hiermee werd de gelijkmaker slechts 4 minuten uitgesteld want in de 56e minuut werd een voorzet door Dries Kreijns over doelman de Waal verlengd tot de 1-1. Waalre moest nu vrezen echter de wedstrijd draaide één minuut later volledig toen Zico van Donk de DVS achterhoede te snel af was, 2-1. DVS moest nu opnieuw beginnen en deed dit ook maar nu met meer wanhoop. In de 76e minuut redde Koen de Waal bij een inzet van Jasper Jakobs. In de 84e minuut opnieuw een scherpe counter van Waalre waarbij Sven Dijkmans de slimste was 3-1. Twee minuten later vergat Joey Gang de wedstrijd definitief te beslissen toen hij alleen voor doelman Job Linssen tegen de paal schoot. In de slotfase drukte DVS de thuisploeg nog wel terug maar de ploeg kwam niet verder als een schot tegen de paal van David da Silva.

Door deze overwinning heeft Waalre de kans, hoewel klein, behouden de nacompetitie nog te bereiken terwijl DVS definitief veroordeeld is tot play offs om het 4e klasse schap te behouden.