Waalre geeft voorsprong weg in blessuretijd

Waalre onderuit in blessuretijd

ZSC – Waalre 3-2

Waalre heeft dit seizoen in 11 wedstrijden buitenshuis slechts één schamel puntje behaald. Ook in de 12e en voorlaatste uitwedstrijd waren geen punten weggelegd. Dit keer was de ploeg er echter wel erg dichtbij want toen het scorebord 90 minuten aangaf stond daar ook de stand 1-2 op. In de toegevoegde tijd gaf Waalre vervolgens nog alle punten uit handen en was een hernieuwde nederlaag het resultaat , 3-2.

ZSC dat ook nog niet helemaal zorgenvrij is voor dit jaar greep vanaf het begin het initiatief en had bijna een superstart toen Jens Bottram in de 2e minuut vergat zijn voet tegen de bal te zetten. Waalre ontsnapte maar kreeg nog weinig lucht en kwam na 21 minuten toch op achterstand door Bas Veraa, 1-0. Dit was het signaal voor Waalre om ook aanvallend zich meer te laten gelden en dit had al snel resultaat toen Zico van Donk in de 29e minuut vanaf circa 20 meter uithaalde, 1-1. Voor rust was er verder veel sprake van spel op het middenveld en werden beide keepers niet meer echt op proef gesteld.

Na rust zette ZSC Waalre geleidelijk aan vast. Het tempo van de thuisploeg was vooralsnog te laag om het Waalre echt moeilijk te maken en echte kansen waren spaarzaam. Aanvallend kon Waalre echter ook geen potten breken tot in de 79e minuut een vlotte aanval bij Joey Gang terecht kwam die met een sterke uithaal doelman van Gorp het nakijken gaf, 1-2. Hierna werd de druk van ZSC wel groter en werd vaker de lange bal gehanteerd. Pas in de ultieme slotfase leverde dit de nodige problemen op voor de Waalre defensie. In de 90eminuut leidde te stevig ingrijpen van doelman de Waal tot een strafschop, Juul Huijbers schoot deze vervolgens hoog over zodat Waalre kon blijven hopen op een resultaat. Deze droom werd in de lange blessure tijd vervolgens de grond in geboord door treffers van Daan Neutkens en Tom van Loon, 3-2.

Een zure nederlaag voor Waalre die degradatie bijna definitief maakt. A.s. zondag is er een rustdag waarna op 14 mei de derby Waalre-DVS op het programma staat op sportpark Hoeveland.