Goed Paasweekend voor Waalre

Bijzonder Paasweekeinde voor Waalre

Wat enkele weken nog voor onmogelijk werd gehouden komt nu weer een beetje terug in beeld: klassenbehoud. Door twee overwinningen in korte tijd is het verschil met de ploeg die nu op koers is van de nacompetitie verkleind tot 11 naar 5 punten. Nog een groot gat echter het paasweekeinde deed de hoog terugkeren.

Overtuigende zege Waalre

Op donderdag lijkt er in Waalre toch iets loos te zijn. Nadat topper Dosl al op gelijke hoogte werd gehouden werd nu een overtuigende zege behaald op Steensel. De gasten waren nog wel op voorsprong gekomen maar door een uitzonderlijk eerste kwartier na rust trok Waalre de wedstrijd naar zich toe, 4-2

Waalre begon sterk aan de inhaalwedstrijd tegen Steensel want in de 1e minuut belandde een schot van Oscar Franken al tegen de bovenkant van de lat. Een ongelukkig moment in de 6eminuut deed de wedstrijd meteen kantelen. Twee Waalre verdedigers liepen elkaar in de weg waarna Stefan Coset hier onmiddellijk van profiteerde 0-1. Steensel nam meteen het initiatief in handen en Waalre kwam na twintig minuten goed weg toen de bal via de voeten van doelman Koen de Waal tegen de paal belandde. In de slotfase van de eerste helft nam Waalre het initiatief over en nadat een kopbal van Yoeri Liebregts van de lijn werd gehaald was een kopbal van Simon Zijlstra in de 36e minuut wel raak 1-1.

Na rust een ontketend Waalre dat in de 46e min door Thomas Noteboom de leiding nam, 2-1. Steensel was hierdoor zo aangeslagen dat het de Waalrese aanvallers hierna weinig in de weg legde en Sven Dijkmans profiteerde hier optimaal van. In de 50e minuut sloot hij een counter doeltreffend af met de 3-1 en vijf minuten later deed hij dit nogmaals met de 4-1 als gevolg. Met deze onverwachte en riante voorsprong trok Waalre zich terug maar Steensel kon nauwelijks een vuist maken. In de 87e minuut konden de gasten via Ruud van der Aa de uitslag een nog een beetje corrigeren maar de punten bleven in Waalre; eindstand 4-2.

Gelukkige zege van Waalre

Waalre – SDO’39 1-0

Na de overwinning op donderdag de tweede achtereenvolgende zege van Waalre. Na een vroege voorsprong verdedigde Waalre deze tegen een vooral na rust sterk aandringend SDO’39. Maar door een sterke prestatie van doelman Koen de Waal en enkele missers van de SDO voorwaartsen sleepte Waalre met het nodige geluk de voorsprong over de streep.

 

Nadat de eerste kans in de wedstrijd voor de gasten uit Lage Mierde was kwam Waalre al in de 6e minuut op voorsprong. Een schot van Robbert van Neer werd verlengd door Bas van Geloven, 1-0. Na deze tegenvaller zette SDO de Waalre defensie onder druk en dat leverde enkele hachelijke momenten op voor het Waalre doel. Waalre liet zich voor rust ook niet onbetuigd maar kwam ook niet verder dan een afgekeurde treffer van Joey Gang. Vlak voor rust leek SDO toch nog op gelijke hoogte te komen maar Geert Coolen schoot van dichtbij net naast.

Na rust kreeg SDO’39 de wind in de rug en vele aanvallen volgde. Hierbij ontstonden diverse kansen voor de gasten echter topschutter Michel Jansen had het vizier vandaag niet goed afgesteld. Zijn kopballen verdwenen zonder uitzondering naast het doel van Koen de Waal die er verder bij de vele hoge inzetten van SDO er goed het oog in had. Hij ranselde de ene na de andere bal uit zijn doelmond. In de 75e minuut werd echter ook hij geklopt maar het doelpunt van de nu wel scorende Michel Jansen werd vanwege buitenspel geannuleerd. Waalre kwam in de tweede helft nauwelijks tot goede aanvallen totdat in de slotfase Zico van Donk tot twee keer oog in oog kwam de staan met doelman Sam Vugts zonder succes. Met man en macht verdedigend behaalde Waalre na een lange blessuretijd de tweede overwinning in successie.

A.s. zondag moet Waalre op bezoek bij HMVV in Hooge Mierde. Slechts bij een overwinning mag Waalre blijven hopen op deelname aan de nacompetitie voor klassenbehoud.