Nederlaag Waalre

Opnieuw kansloze nederlaag in uit wedstrijd

 

EDN’56 – Waalre 4-0

De wedstrijden in het seizoen 2022-2023 worden voor Waalre langzaam maar zeker steeds meer frustrerend. De ploeg heeft in uitwedstrijden tot nu toe slecht eén punt gepakt terwijl het in heel 2023 nog géén doelpunt heeft gemaakt. Voeg hierbij dat de ploeg verdedigend regelmatig in problemen komt door slordig balverlies en een hernieuwde nederlaag tegen EDN’56 is verklaard. De thuisploeg was met 4-0 duidelijk te sterk.

Al na 7 minuten moest doelman Koen de Waal namens Waalre een foutieve pass van één van zijn verdedigers wegpoetsen. EDN’56 topscorer Coen van Oirschot werd oog in oog met de doelman van scoren af gehouden. Hierna ontwikkelde zich een gelijkwaardige wedstrijd waarin wel de thuisclub de beste kansen kreeg. Het aantal ‘expected goals, van Waalre is namelijk dermate laag dat het aantal doelpunten in 2023 nog op nul staat. Ook nu weer waren er nauwelijks ‘halve’kansenvoor Waalre te noteren, laat staan hele. Toch hield de ploeg het lang vol tegen EDN. In de 28e minuut was het na een gemakkelijk gegeven vrije trap toch zover. Doelman Koen de Waal kreeg de door Coen van Oirschot ingeschoten bal niet onder controle waarna Teun Reijrink van dichtbij binnen tikte, 1-0. Nog voor rust werd vervolgens alle hoop van Waalre de grond in geboord. In de 45e minuut rondde Coen van Oirschot een snelle aanval namens EDN’56 doeltreffend af, 2-0.

Na rust was er eigenlijk geen sprake meer van een echt duel. Waalre bleef wel strijden maar bracht EDN op een enkele moment na niet in problemen terwijl de thuisploeg het verder ook wel geloofde. Pa in de slotfase werd de thuisploeg weer scherper met als gevolg de 3-0 door een prachtig afstandsschot van Bram Donkers. In de 85e minuut bepaalde vervolgens Coen van Oirschot de eindstand op 4-0.

Deze week een dubbelprogramma voor Waalre. A.s. donderdag komt Dosl uit Leende op bezoek op sportpark Hoeveland (aanvang 20.00 uur) waarna zondag SDO’39 uit Lage Mierde te gast is.