Waalre geeft voorsprong weg

Waalre geeft in slotfase winst uit handen

Waalre – ZSC 2-2

Na 85 minuten stond er nog een stand van 2-0 op het bord. Waalre was vlak na rust op voorsprong gekomen en verdedigde in het vervolg van de tweede helft met veel inzet deze voorsprong. Na een uitstekende redding van Bastiaan Bremer leek de buit binnen maar in de slotfase ging het toch nog fout en kon ZSC een puntje redden: 2-2

ZSC doet het dit seizoen bijzonder goed. De ploeg staat vierde en liet dat in de beginfase ook zien. Waalre werd door goed combinatie spel terug gedrongen en kwam maar nauwelijks tot aanvallen. Bovendien had de ploeg pech dat al snel één van haar aanvaller, Sven  Dijkmans, moest uitvallen. Hierdoor mist Waalre opnieuw een complete voorhoede. Toch kreeg de ploeg de eerste kans van de wedstrijd waarbij Matthijs Stokmans verzuimde af te drukken. ZSC bleef zich in het vervolg vastlopen op de uitstekend georganiseerde Waalre achterhoede. Doelman Bastiaan Bremer had voor rust dan ook nauwelijks werk, ruststand 0-0.

De tweede helft begon verrassend, Waalre was plotseling ook aanvallen actief en ook nog doeltreffend. In de 49e minuut rondde Matthijs Stokmans een aanval af 1-0 en vier minuten later was ook Daan Siebers succesvol 2-0. De dan toe sterkere ploeg uit Westerhoven was nu even de weg kwijt en het duurde even voordat de ploeg weer tot goede aanvallen kwam. Waalre daarentegen bleef nu ook aanvallend gevaarlijk en na een uur spel werd een schot van Daan Siebers goed gekeerd door doelman Thijs Houbraken. Twintig minuten voor tijd rolde langzaam maar zeker de aanvallen op het Waalre doel, maar de achterhoede gaf alsnog geen krimp. Na 72 minuten leek ZSC dan toch dichterbij te komen toen Bas Veraavolkomen vrij voor doelman Bastiaan Bremer verscheen. De doelman keerde echter zijn schot. De wedstrijd was nu bijzonder levendig want ook Waalre bleef aanvallend gevaarlijk. Pas in de ultieme slotfase trok de ploeg zich verder terug en dit werd door het aanstormend ZSC afgestraft. In de 86e minuut werd Jules Huijbers vrijgespeeld en zijn schot in de korte hoek kon niet gekeerd worden, 2-1. In de 88e minuut een identieke situatie met nu als afmaker Daan van de Haterd.

Een zuur gelijkspel voor Waalre maar een verdiend punt voor de gasten, ZSC. A.s. zondag staat de derby in Aalst tegen DVS op het programma. Beide ploegen verkeren in de onderste regionen dus naast het derby gevoel zijn de punten zeer belangrijs.