Wederom uitwedstrijd verloren

Waalre opnieuw onderuit in een uitwedstrijd

RKDSV – Waalre 3-1

Op slag van rust leek Waalre op voorsprong te komen toen Simon Zijlstra doeltreffend afrondde. Na overleg met zijn assistent annuleerde scheidsrechter Baars tot onbegrip van de gasten de treffer. Na rust sloeg RKDSV vervolgens snel een gat dat Waalre niet meer te boven kwam, eindstand 3-1.

Zoals verwacht startte de thuisploeg in razende vaart en al binnen één minuut kreeg Tim Prijt de kans de score te openen. De Waalre verdediging voorkwam een treffer en had het vervolgens in het eerste kwartier erg moeilijk. Hierna kwam de wedstrijd meer in evenwicht met een weliswaar sterker RKDSV dat ook niet echt grote kansen uitspeelde. Pas na een half uur spel ontstond wel een grote kans toen de snelle Sven Bastings de bal voorbracht en Sven Prijt volkomen vrijstaand over kopte. Waalre kon hier aanvallend niets tegen over stellen uitgezonderd de situatie net voor rust toen een treffer geannuleerd werd.

In de 49e minuut ontsnapte Sven Bastings opnieuw aan zijn bewaker en nu kon hij in twee instanties de bal voorbij doelman Bastiaan Bremer schieten, 1-0. Waalre herpakte zich na deze treffer snel en werd aanvallend ook iets dreigender totdat een mistrap van doel Bastiaan Bremer roet in het eten gooide. In de 60e minuut verwerkte hij een terugspeelbal niet goed waarna Sven Prijt de 2-0 binnen kon tikken. RKDSV trok zich hierna meer terug waardoor Waalre meer spelaandeel kreeg. Sven Dijkmans was vervolgens dichtbij een treffer maar zijn schot ging net voorlangs. Dezelfde Sven Dijkmans bracht Waalre in de slotfase weer terug in de wedstrijd met een licht van richting veranderd schot 2-1. Waalre drong nu verder aan daarbij ruimte latend voor counters van de thuisploeg. Bastiaan Bremer moest hierbij tot tweemaal toe ingrijpen. In de 90e minuut werd ook hij echter verslagen toen Sander van der Aa de 3-1 binnentikte.

Waalre heeft nu alle uitwedstrijden verloren en de punten slechts behaald in thuisduels. A.s. zondag staat op sportpark Hoeveland het duel tegen ZSC op het programma.