1e overwinning voor Waalre

Waalre de gelukkigste

Waalre – HMVV 2-1

Waalre heeft de onvervalste degradatiekraker tegen HMVV afgesloten met haar eerste overwinning. De ploeg gunde HMVV over hele fases van de wedstrijd de bal maar was dit keer in de afronding duidelijk effectiever. De ploeg kwam voor de rust op een 2-0 voorsprong die nu rust vooral in de slotfase met geknepen billen werd verdedigd. Eindelijk was Waalre de gelukkigste en kon de eerste driepunten bij schrijven.

Vanaf het begin was HMVV de ploeg met het meeste balbezit tegen een angstig opererend Waalre. De thuisploeg leunde achterover en liet HMVV het spel maken. Dit ging de ploeg uit Hooge Mierde echter niet echt goed af want de thuisploeg werd nauwelijks in verlegenheid gebracht. Sterker nog, de eerste de beste goede aanval van Waalre leverde meteen de voorsprong op. Jules van Kruijssen zette Simon Zijlstra vrij voor het doel, 1-0. Nu was HMVV even de weg kwijt waardoor Waalre kon doordrukken. In de 40e minuut leverde dit de 2-0 op toen Tim van Schijndel een vrije trap hard binnenschoot.

Na rust vanaf begin opnieuw de gasten die het voortouw namen. Waalre werd teruggedrukt op eigen helft en kwam er aanvankelijk nauwelijks meer uit. HMVV creëerde echter weinig omdat de laatste pass vaak slordig en onnauwkeurig was. Pas in de 65e minuut kreeg de ploeg de eerste goede kans waarbij Sven Spooren op de Waalre doelman Bastiaan Bremer stuitte. Meteen na deze goede kans kreeg Waalre twee riante mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Kees Uijthoven en Simon Zijlstra faalde echter in de afwerking waardoor HMVV in de wedstrijd bleef. Zeker nadat Sven Spooren in de 88e minuut dan toch nog het net vond en een spannende slotfase inluidde, 2-1. Waalre plooide terug en met man en macht werd de voorsprong verdedigd wat uiteindelijk lukte waardoor de ploeg de eerste overwinning kon noteren.

A.s. zondag moet Waalre op bezoek bij RKDSV,een ploeg waar tegen de zwartwitten meestal het onderspit delven. Boven je kunnen uitstijgen is dus nodig om een goed resultaat in Diessen te bereiken.