Wederom verlies Waalre

Wederom verlies Waalre ondanks eerste doelpunt van het seizoen

Voorafgaand de wedstrijd tegen EDN’56 uit Haghorst was het voor Waalre duidelijk dat een overwinning nodig zou zijn om aansluiting te vinden bij de middenmoot. Aangezien Waalre in vier wedstrijden nog geen doelpunt had gemaakt leek dit geen eenvoudige opgave. Op zijn minst zou er gescoord moeten worden. Het scoren gebeurde maar twee organisatorische fouten leidde tot de volgende onnodige nederlaag.

Onder leiding van scheidsrechter Sivac ontstond een evenwichtige wedstrijd waarbij Waalre het spel probeerde te maken en EDN’56 poogde met snelle uitvallen gevaar te stichten. EDN’56 kwam in de eerste helft met haar uitvallen het dichtst bij een doelpunt toen een schot via de lat het doel weer uit caramboleerde. Aan de andere kant soleerde Matthijs Stokmans voor Waalre een aantal keren goed door de defensie van EDN’56 maar was er onvoldoende aansluiting om zijn voorzetten tot doelpunt te promoveren.

Snel na rust kreeg Waalre een behoorlijke domper te verwerken. Op het middenveld werd onnodig de bal verspeeld waarna Waalre verkeerd in positie stond. De captain van EDN’56, Thijs Claassen wist hier op fraaie wijze van te profiteren en bracht de 0-1 op het scorebord. Het duurde een kwartier voordat Waalre hier wat tegenover kon stellen maar het was vervolgens ook direct raak. Sven Dijkmans speelde zich even buiten het strafschopgebied goed vrij en liet een bekeken schot los die keeper Floris de Bas van de ploeg uit Haghorst te machtig was. 1-1. Het eerste doelpunt van Waalre in de competitie. Het was een sein voor Waalre om meer gevaar te gaan stichten met verschillende kleine kansen tot gevolg. Er kwam geloof in de ploeg dat een overwinning mogelijk was maar tien minuten voor tijd kreeg de ploeg van trainer Fred Westreenen de deksel op haar neus. Bij een counter werd onvoldoende omgeschakeld waardoor de verdediging van Waalre werd geconfronteerd met een overtal van aanvallers. De volledig vrijstaande Thijs van Oirschot wist deze buitenkans koelbloedig te verzilveren: 1-2. De laatste 10 minuten probeerde Waalre de gelijkmaker nog te forceren maar zonder resultaat een nederlaag tot gevolg.

Komende zondag speelt Waalre in Lage Mierde tegen SDO’39. Hopelijk slaagt Waalre er dan wel in haar eerste overwinning te pakken. Qua spel is Waalre tot nu toe niet minder dan haar tegenstanders. Mocht het scoren beter gaan lukken, zijn er genoeg mogelijkheden om te gaan klimmen op de ranglijst,