Waalre na 4 wedstrijden nog doelpuntloos

Waalre na vier wedstrijden nog doelpuntloos

DOSL – Waalre 1-0

Waalre is het seizoen gestart met een unieke, negatieve, reeks. Na vier wedstrijden heeft de ploeg nog niet gescoord. Ook het aantal gecreëerde kansen is minimaal. Wel wordt er nauwelijks iets weggegeven zodat wedstrijden ontstaan met weinig kansen. Uit één van die spaarzame kansen wist DOSL toe te slaan en de driepunten veilig te stellen, 1-0.

Vanaf het begin ontwikkelde zich een wedstrijd met bijzonder weinig krachtverschil. Aanvallend konden beide ploegen aanvankelijk geen potten breken. Tot in de 20e minuut de eerste vloeiende aanval van de thuisploeg een doelpunt opleverde. Rick van Hooff ging op links goed door en zijn voorzet vond de volkomen vrijstaande Ralph Geelen 1-0. Door deze tegenvaller moest Waalre uit haar schulp komen maar de goede intenties werden telkens verstoord door onnauwkeurige passes. De DOSL achterhoede werd dan ook nauwelijks in verlegenheid gebracht. Verdedigend had Waalre de zaken wel op orde zodat de rust bereikt werd met een 1-0 achterstand.

Na rust grotendeels hetzelfde beeld. DOSL meer aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden terwijl als Waalre al een keer de overhand had slechte passes en soms nonchalant spel de aanvalslust verstoorde. De enige echte kans van Waalre ontstond twintig minuten voor tijd toen Jules van Kruijssenvan dichtbij in kon schieten maar zijn schot smoorde in een woud van benen. Waalre bleef het wel proberen, op de inzet was weinig aan te merken, maar de ploeg kon DOSL niet meer in moeilijkheden brengen. Door nonchalant verdedigend werk kreeg de thuisploeg in de slotfase via Rick van Hooff en Martijn Bax nog twee goede mogelijkheden maar met vereende krachten kon de Waalre achterhoede verder onheil voorkomen.

A.s. zondag is de ploeg vrij waarna op zondag 30 oktober EDN’56 een bezoek brengt aan sportpark Hoeveland.