1e competitie wedstrijd Waalre

Saaie opening van het seizoen

Waalre – Riethoven 0-0

Waalre en Riethoven hebben er in de seizoen opening niet echt een spektakel van gemaakt. In een wedstrijd waar de kansen uiterst schaars waren hielden de ploegen zich in evenwicht waardoor de wedstrijd geen winnaar kende, 0-0.

Voor de rust had Waalre meer dan 60% balbezit. Riethoven trok zich vanaf het begin massaal terug en liet Waalre het initiatief. De thuisploeg kon hier niet echt mee aangaan en had moeite om de compacte defensie van Riethoven in verlegenheid te brengen. Na ongeveer twintig minuten lukte dat voor de eerste keer toen Zico van Donk kon uithalen maar het doel net miste. Waalre bleef de ploeg met optisch overwicht waar Riethoven aanvallend niets tegenover stelde. De beste kans van de eerste helft, opnieuw voor Zico van Donk, op slag van rust leverde ook geen succes op, ruststand 0-0.

Na rust aanvankelijk hetzelfde beeld met een thuisploeg die het balbezit had maar dat weinig gevaar mee kon stichten. Maar langzaam maar zeker ging Riethoven ook meer aanvallend denken waardoor er voor Waalre ruimtes ontstonden. Meteen leverde dit aanvallender spel van Riethoven kansen op waarbij Bjorn van Grotel in de 50eminuut een grote kans onbenut liet. Waalre daarentegen kreeg hierdoor ook meer ruimte met een kans van Simon Zijlstra in de 62e minuut als gevolg. Peter van Gerwen moest voor zijn geklopte doelman hierbij op de lijn redding brengen. Nu de tweede helft vorderde kreeg Riethoven meer aandeel in het spel en werd Waalre zo nu en dan terug gedrongen. Na 70 minuten kreeg nog wel Wouter Bosman een kans toen hij zijn inzet na een hoekschop op de lijn gekeerd zag maar verder had nu Riethoven de overhand. Waalre kreeg het moeilijk om uit te verdedigen en Riethoven drong aan met in de 80e minuut een goede kans van Joey Otten als gevolg. Ook dit bleef zonder succes zodat de ploeg met een terechte puntendeling de seizoen opening afsloten.

A.s. zondag gaat Waalre op bezoek bij de topfavoriet dit jaar, Vessem. Een zware uitwedstrijd dus waarbij opperste concentratie vereist is.