Ruime nederlaag Waalre

Royale nederlaag van Waalre

RKDSV – Waalre 4-1

De rek lijkt eruit bij Waalre. Kenmerkend in een moeizaam verlopen seizoen zijn de vele om stellingen per wedstrijd. Ook in de uitwedstrijd tegen RKDSV moest de basis elf op diverse plaatsen aangepast worden. RKDSV profiteerde hier ,en vooral van diverse dekkingsfouten bij Waalre, optimaal van en behaalde een verdiende, ruime, overwinning: 4-1.

De wedstrijd begon met een grote stormloop van de thuisploeg. In de eerste vijf minuten kreeg het al drie corners op rij. Waalre kon hier weinig tegenover stellen en net toen de wedstrijd voor Waalre in een rustiger vaarwater leek te komen werd de ploeg enkele grove dekkingsfouten fataal. In de 16eminuut kon Berry Kolen volkomen ongehinderd inkoppen, 1-0, en vier minuten later stond Tim Prijt vrij voor doelman Koen de Waal, 2-0. Door deze vroege tegentreffers leek Waalre rijp voor de sloop maar de ploeg herstellende zich enigszins met de 2-1 als gevolg. In de 27e minuut combineerde Bart Cox en Joost Sengers zich door de RKDSV defensie met een treffer van Joost Sengers als gevolg 2-1. Terug in de wedstrijd gooide opnieuw een dekkingsfout roet in het eten. In de 38e minuut stond Rens Timmermans moederziel alleen voor het Waalre doel en kon hij vrij inkoppen 3-1.

Na rust een zelfde beeld. RKDSV was meer aan de bal maar Waalre kon voetballend zo nu dan tegenwicht bieden. Maar daar waar RKDSV met enige regelmaat gevaarlijk voor het doel kwam kon Waalre nauwelijks potten breken. Toch kon RKDSV lang van scoren afgehouden worden tot in de 70eminuut. Nu werd Melvin Timmermans volledig vrij gelaten waardoor scoren voor hem een koud kunstje werd , 4-1. Daarmee was het kruit aan beide kanten verschoten en was het gedaan met de wedstrijd.

Maandag 6 juni de laatste wedstrijd voor Waalre in een seizoen dat snel vergeten kan worden. Spoordonkse Boys is dan de gast op sportpark Hoeveland