Klasse behoud bijna binnen

Waalre na herhaalde dubbel bijna in veilige haven

Opnieuw een dubbel voor Waalre, eerst tegen de gedoodverfde kampioen Bergeijk dat naar verwachting een nederlaag opleverde. Op zondag de uitwedstrijd tegen ZSC waarin Waalre zich van haar beste kant liet zien en een verdiende overwinning behaalde

Waalre – Bergeijk 1-3

Doordat de gedoodverfde kampioen, de eerste kans hiertoe werd niet verzilverd door winst van concurrent Vessem, een slordige wedstrijd in Waalre afleverde bleef Waalre lang in de wedstrijd. Een versnelling van de gasten in het midden van de eerste helft was de thuisclub te machtig. En het 100ste doelpunt van Bergeijk uit deze competitie was tevens goed voor de eindstand, 1-3.

Waalre dat weer in de vertrouwde opstelling speelde met Tim van Schijndel weer als laatste man raakte al snel opnieuw een basisspeler kwijt. Wouter Bosmans moest na twintig minuten de strijd staken. Twintig minuten waarin Bergeijk snel de bal liet rondgaan en Waalre weinig ruimte voor ademen gunde. Kansen leverde dit nog niet op en de eerste goal kwam ook niet tot stand uit een echte kans. In de 20e minuut schoot Stijn Cuypers een bal dwars door de muur en verraste hiermee doelman Bastiaan Bremer 0-1. Waalre was in die periode nog niet over de middenlijn geweest en de eerste keer dat de ploeg dit wel deed was het meteen raak. Matthijs Stokmans profiteerde in de 27e minuut van slordig verdedigen en gaf doelman Roy Heeren het nakijken. Lang had Waalre hier geen plezier van want een minuut later draaide Jens Cuypers de Waalre achterhoede waarna Piet Michielse het laatste tikje met het hoofd gaf 1-2. Twee minuten later dacht dezelfde Piet Michielse Bergeijks 100ste treffer binnen te schieten maar werd verrast door een katachtige reactie van Bastiaan Bremer. Toch was het Michielse gegund om de 100ste te maken. In de 37eminuut kopte hij de 1-3 binnen. Met de rust in zicht was Waalre voor de twee keer gevaarlijk voor het Bergeijk doel waarbij Rene Hooijmans de paal raakte.

Na rust hetzelfde beeld, Bergeijk trachtte met strakke passes de Waalre achterhoede onder druk te houden en Waalre kon slechts tegen houden. Maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel van de a.s. kampioen slordiger en kreeg het al eens kans werd deze slecht afgerond of was er Bastiaan Bremer die succes in de weg lag. Waalre kon ook geen echte vuist maken zodat de wedstrijd dreigde uit te gaan als een nachtkaars. Toch kreeg de thuisclub in de slotfase twee dotten van kansen. Eerst soleerde Johnny van Kemenade door de Bergeijk achterhoede waarbij hij tenslotte doelman Roy Heeren op zijn weg vond en een paar minuten later zag Kees Uijthoven zijn inzet net naast het doel verdwijnen.

ZSC – Waalre 0-2

Door de puntenwinst afgelopen donderdag van de concurrenten voor degradatie was de uitwedstrijd tegen ZSC voor Waalre van eminent belang. De ploeg straalde het besef hiervan uit en vocht als leeuwen. Doordat Waalre dit keer ook effectief met haar kansen omging werd een belangrijke, dikverdiende, overwinning behaald 0-2.

Waalre startte afwachtend en gaf ZSC de ruimte om het initiatief te grijpen. Dit deed de ploeg uit Westerhoven en Waalre geraakte onder druk. Veel kansen werden echter niet door de thuisclub uitgespeeld. In de 14e minuut was ZSC wel dichtbij een treffer toen Luuk van Beek een vrije trap tegen de paal schoot. Na dit eerste kwartier nam ook Waalre meer initiatief werd ook aanvallend wat gevaarlijker. Kansen leverde dat aanvankelijk niet en pas in de 36e minuut ontstond doelgevaar voor ZSC toen Kees Uijthoven na een goede actie tegen de paal schoot. Dit was een voorbode voor betere tijden voor Waalre want in de 43e minuut opnieuw een goede actie van Kees Uijthoven nu beloond met een doelpunt 0-1. ZSC reageerde aangeslagen en nog voor rust kon Waalre de voorsprong vergroten. Uit een corner genomen door Thomas Noteboom kopte Kees Uijthoven de bal keihard voorbij doelman Houbraken, 0-2.

Dit was tevens de ruststand en in de tweede helft trok Waalre zich meer en meer terug om de voorsprong te verdedigen. ZSC vond echter geen middel om de Waalrese defensie te verontrusten. De thuisploeg hanteerde vaak de lange hoge bal en hierop had de Waalre achterhoede met steun en toeverlaat doelman Bastiaan Bremer goed het oog op. Maar één keer ontsnapte de ploeg, toen Luuk van Beek een scherpe voorzet van Juul Huijbers niet in het verlate doel kon schuiven. Waalre probeerde op haar beurt met counters in de buurt te komen van de ZSC doelman maar slaagde hier ook echt in. Dat nam niet weg dat drie belangrijke punten meegenomen werden naar Waalre waardoor het klassenbehoud bijna is vastgesteld.

A.s. zondag kan klassenbehoud verzekerd worden in de thuiswedstrijd tegen buur Riethoven.