Strafschop velt Waalre

Waalre – Steensel 0-1

Opnieuw kwam Waalre tegen een van de topploegen in de 4eklasse E tot allerzins acceptabel spel. Nu werd de ploeg echter geveld door een in de 68e minuut gegeven strafschop. Waalre leed hierdoor haar vierde opeenvolgende nederlaag waardoor de degradatiestreep in zicht komt.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van de gasten uit Steensel. Na 10 minuten stuitte Kaij van der Looij op doelman Bastiaan Bremer en 5 minuten later werd Stefan Coset op het allerlaatste moment van scoren af gehouden. Na een kwartier spelen onttrok Waalre zich van de Steenselse druk en ontwikkelde zich een gelijk opgaande wedstrijd. Kansen waren daarbij schaars en zeker de thuisploeg kampt al weken met een onmachtige aanvalslinie. De terechte ruststand 0-0.

Na rust hetzelfde beeld waarbij  Steensel iets meer aan de bal was zonder al teveel gevaar te stichten. Mochten de gasten al een keer aanvallend gevaarlijk worden dan was er doelman Bastiaan Bremer om het gevaar in te dammen. In de 68eminuut maakte hij echter een inschattingsfoutje waardoor Twan Bierens ten val kwam. De goed leidende scheidsrechter Verpoorten wees naar de strafschop punt waarna Stefan Cosetzich van zijn taak naar behoren uitoefende 0-1. Indien Waalre deze competitie op achterstand komt is heeft de ploeg zeer veel moeite om dit weer om te zetten. Daarvoor scoort de ploeg eenvoudig te moeizaam. Zo ook tegen Steensel dat verdedigend in de rest van de wedstrijd nauwelijks in de problemen kwam en zodoende de drie punten bij kon schrijven.

Voor Waalre gelukkig halen de andere ploegen onderin dit jaar ook zeer moeizaam haar punten. Wel kon Hulsel drie punten bijschrijven waardoor de wedstrijd a.s zondag Hulsel – Waalre van cruciaal belang wordt in de strijd tegen de degradatie.