Zwaar bevochten zege Waalre 1

Zwaar bevochten zege van Waalre

SDO’39 – Waalre 0-1

Waalre heeft een belangrijke zege behaald in de uitwedstrijd tegen SDO’39. Nadat de ploeg voor rust verdiend op voorsprong was gekomen werd het na rust in de verdediging gedrukt. Een langdurige stormloop van SDO’39 volgde die ondanks een blessuretijd van ca 7 minuut zonder succes bleef. Hierdoor konden de punten mee naar Waalre dat SDO op de ranglijst passeerde.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de thuisploeg uit Lage Mierde. De snelle Niels Heesakkers was de Waalre defensie te snel af maar zijn voorzet werd onvoldoende behandeld. Hierna trok Waalre langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe. De ploeg had duidelijk meer balbezit en SDO loerde op de counter. In de 23e minuut was Sven Dijkmans er als de kippen bij om een foutje in de SDO defensie af te straffen 0-1. De thuisploeg reageerde verrast op deze achterstand en Waalre bleef de betere voor rust zonder tot echte kansen te komen.

Na rust, vanaf het begin een stormloop van SDO’39 aangedreven door Mike Gevers. De ploeg hanteerde daarbij veelal de lange hoge bal. De Waalre verdediging onder leiding van de uitblinkende doelman Bastiaan Bremer had hier goed het zicht op en maakte bijna alles onschadelijk. Hierbij kon zij daarbij steunen op haar doelman die indien ze een steekje lieten vallen adequaat op trad. Het eerste half uur na rust was het eenrichtingsverkeer waarbij SDO’39 ook een wapen had in verre ingooien die vaak voor onrust zorgde. Pas het laatste kwartier kwam Waalre ook weer aan aanvallen toe waarbij Thomas Noteboom en Matthijs Stokmans tot kansen kwamen. De wedstrijd bleef spannend tot ver in de blessuretijd, gescoord werd het echter niet meer waardoor Waalre belangrijke punten mee naar huis nam.

A.s. zondag komt De Weebosch op bezoek op sportpark Hoeveland waarbij Waalre de mogelijkheid krijgt om definitief afstand te nemen van de degradatiezone.