Gelijkspel Waalre 1

Bonuspunt voor Waalre

Waalre- HMVV 2-2

De tik tegen Tuldania dreunde nog volop door bij Waalre. De ploeg begon angstig en zonder vertrouwen aan de wedstrijd tegen HMVV. De gasten daarentegen zette Waalre vol energie onder druk en stonden bij rust volkomen verdiend met 0-2 voor. Tot de 74e minuut duurde de overmacht van HMVV toen Waalre totaal onverwachts dichterbij kwam. In de slotfase behaalde Waalre tenslotte nog een belangrijk bonuspunt door de gelijkmaker in de 82e minuut.

Na de blamage tegen Tuldania moest Waalre opnieuw aantreden zonder diverse basiskrachten. Beide factoren zorgde voor een angstige ploeg zonder vertrouwen. HMVV daarentegen pakte de wedstrijd energiek aan en zette de thuisploeg vanaf het begin onder druk. In de 18e minuut leverde dit de voorsprong op toen de Waalre achterhoede te laks ingreep tegen de fel doorgaande Thijs van Gisbergen, 0-1. HMVV ging nu door op zoek naar een vlugge beslissing. Succes volgde snel toen Benjamin Bremer de bal na een hoekschop hard langs zijn eigen doelman kopte, 0-2. Aanvallend zette Waalre hier in deze fase niets tegenover en doelman Voets van HMVV kende een rustige middag. Zwaar geschonden bereikte de thuisploeg zonder verdere schade de rust.

Na rust bleef HMVV de sterkere ploeg al ging geleidelijk de energie wel een beetje uit de ploeg. Vooralsnog kon Waalre daar nog niet van profiteren tot in de 74e minuut. Thomas Noteboom ging namens Waalre goed door en diens voorzet werd door Matthijs Stokmans eenvoudig binnen getikt, 1-2. Nu was het geloof plotseling bij Waalre terug en zakte HMVV ver terug. Echte kansen leverde dit nog niet op tot een perfecte voorzet van Sven Dijkmans in de 82e minuut die door Wouter Bosman werd binnen gekopt, 2-2. In de slotfase sloop vervolgens weer wat angst in de thuisploeg en moest doelman Koen de Waal nog éénmaal goed ingrijpen. Verder was de energie bij HMVV verdwenen en behaalde Waalre een belangrijk bonuspunt.

A.s. zondag moet Waalre op bezoek bij SDO’39 in Lage Mierde.