Benauwde zege Waalre 1

Benauwde zege Waalre

Waalre – Hulsel 1-0

Tegen slotlicht Hulsel  heeft Waalre de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Nadat de inhaalwedstrijd tegen Vessem in 0-0 was geëindigd kreeg Waalre opnieuw geen doelpunten tegen. In een bij vlagen zeer matige tot slechte wedstrijd was een vroeg doelpunt voor Waalre voldoende voor de eerste drie punten thuis. Op het einde was het nog billen knijpen maar de voorsprong haalde het einde.

Waalre begon voortvarend aan een wedstrijd die gewonnen moest worden wilde de ploeg niet afzakken naar de degradatiezone. Al snel leverde dit succes op. In de 6e minuut sloeg Joey Gang met een knap afstandsschot toe 1-0. Waalre bleef nu de betere partij zonder daarbij tot groots spel te komen. Kansen waren ook schaars en Thomas Noteboom was in de 36e minuut middels een knappe vrije trap dichtbij een doelpunt. Zijn schot spatte uiteen tegen de lat.

Na de rust werd de wedstrijd allengs slechter. De passes bereikte zelden een medespeler waardoor Hulsel steeds meer in een resultaat ging geloven. Vooral de zeer ijverige Tom Roest spoorde zijn ploeg aan en bezorgde de Waalre achterhoede de nodige hoofdbrekens. Tot echte grote kansen leverde deze ijver niet maar het zorgde er wel voor dat de nervositeit in de thuisploeg sloop en dat de ploeg met hangen en wurgen de eindstreep haalde. Opnieuw geen tegendoelpunten en het eerste doelpunt van 2022 rijker.

Nu volgt opnieuw een dubbel programma met a.s. donderdag de thuiswedstrijd tegen de Raven (20.00 uur) waarna de uitwedstrijd tegen Tuldania (aanvang 14.00 uur) v