Eerste overwinning voor Waalre

Overtuigende eerste zege van Waalre

HMVV – Waalre 0-3

In de uitwedstrijd tegen het eveneens laaggeplaatste HMVV heeft Waalre haar eerste overwinning van het seizoen behaald. Overtuigend versloegen de zwartwitten de thuisploeg met als absolute uitblinker, linksback Thomas Noteboom die alle treffers voor zijn rekening nam; 0-3.

Waalre startte de wedstrijd erg nerveus en al in de 2e minuut moest Wouter Bosman op de lijn redding brengen op een inzet van Bram van Limpt. De wedstrijd bleef nerveus en bij de eerste de beste aanval van Waalre moest aanvaller Zico van Donk de strijd verlaten met een blessure. Dit was een slecht voorteken want hij werd in de eerste twintig minuten gevolgd door Joost Sengers en Wouter Bosman. Joost Sengers was in de 11e minuut geblesseerd geraakt toen hij een bal slecht raakte oog in oog met HMVV doelman Bas van Limpt. Eén minuut was het Thomas Noteboom die op links goed doorging en keurig afrondde met een stiftje over de keeper 0-1. De wissels van Waalre hadden het gevolg dat diverse spelers op voor hen onwennige plaatsen terecht kwamen. Dit nam niet weg dat Waalre het betere van het spel kreeg en in de 27eminuut zelfs op 0-2 kwam door een afstandsschot van Thomas Noteboom. Van HMVV was verder weinig te duchten tot in de blessuretijd van de eerste helft. Allereerst moest Bastiaan Bremer handelend optreden op een kopbal van Bram van Limpt, Daarna leek het even Comedy Capers in de Waalre achterhoede waarbij door diverse slechte passes en weifelend ingrijpen HMVV enkele goede kansen kreeg. Met een diepe zucht haalde Waalre dan ook schadevrij de rust, ruststand 0-2.

Na rust probeerde HMVV druk te zetten op de Waalre achterhoede. Echter die stond haar mannetje daarbij ook vaak geholpen door onzuiver spel van de thuisclub. Waalre zette hier aanvankelijk ook weinig tegenover waardoor zich een weinig verheffend spel ontwikkelde. Pas diep in de tweede helft hervond Waalre zich enigszins waarbij eerst Cees Uijtenhoven de lat boven doelman van Limpt teisterde. Deze spetter was de voorbode van een goede slotfase van Waalre. In de 80e minuut maakte Thomas Noteboom na een combinatie met Joey Gang zijn derde treffer 0-3. Joey Gang tenslotte leek enkele minuten later het slotpunt op deze wedstrijd te zetten. Zijn inzet ging echter aan de verkeerde kant van de paal langs doelman van Limpt.

Al met al een overtuigende en verdiende zege van Waalre dat hierdoor over HMVV klimt op de ranglijst. A.s. zondag staat de inhaalwedstrijd uit en tegen de Weebosch op het programma. Beide ploegen hebben op dit moment vier punten. Spanning is dus alweer verzekerd.