Eerste punt voor Waalre

Eerste punt Waalre

Spoordonkse Boys – Waalre 1-1

In een echt voetbalgevecht heeft Waalre één punt overgehouden aan het duel met Spoordonkse Boys. Lang leek het erop dat Waalre haar eerste overwinning ging boeken maar opnieuw in de ultieme slotfase ging het verkeerd. Spoordonkse Boys dat nauwelijks kansen creëerde kwam in de 88e minuut langszij, 1-1.

Met nul punten op zak ging Waalre op bezoek bij een ploeg die tot de kanshebbers voor de titel in de 4e klasse E wordt gerekend, Spoordonkse Boys. Vanaf het begin was er echter sprake van een volkomen gelijkwaardig duel waarbij de betere kansen voor Waalre waren. De ploeg kwam ook vroeg op voorsprong. In de 10e minuut ging een corner via Wouter Bosman voorbij doelman Kuulkers 0-1. Waalre was nu de betere ploeg en Joey Gang leek na 20 minuten op weg naar de 0-2. Oog in oog met doelman Kuulkers bleek deze de winnaar. Spoordonkse Boys zette hier een dosis strijdlust tegenover wat in de 38e minuut bijna tot de gelijkmaker leidde. In een scrimmage voor het Waalre doel ging de bal via Roel van Nunen tegen de lat. Hierdoor bleef Waalre bij de rust aan de goede kant van de score 0-1.

Na rust opende Spoordonkse Boys offensief en Waalre werd onder druk gezet. De jonge Waalrese achterhoede bleef echter goed overeind en kansen voor de thuisclub waren schaars. Langzaam maar zeker sloop er bij de thuisclub onzekerheid in terwijl Waalre ging geloven in de eerste overwinning. De ploeg verdedigde fanatiek maar kwam zelf niet meer gevaarlijk voor het doel van doelman Kuulkers. In de 88eminuut tenslotte moest de Waalre defensie passen op een inzet van Thieu de Kroon, 1-1. Hierna een spannende slotfase waarin Waalre verder onheil bespaard bleef en de ploeg het eerste puntje kon bijschrijven.

A.s. zondag gaat de ploeg op bezoek bij HMVV dat slechts één puntje meer dan Waalre kan noteren. Spanning is dus bij voorbaat gegarandeerd.