Nieuwe uitgave van de ZwartWitter

ZwartWitter
Voetbalnieuws RKVV Waalre HERFST 2021

In deze update vind je het laatste nieuws van RKVV Waalre, waaronder een aantal initiatieven om de clubkas te spekken. Ook lees je een interview met voorzitter Paul over “Wij zijn de club”. Kleine spoiler: een luchtig stukje over het belang van de helpende handen van ouders/verzorgers.

Welkom!

Rabobank clubactie
Jaaa! Ook wij doen mee aan Rabo ClubSupport en dat betekent dat jij, als Rabobank lid, vanaf nu op ons kan stemmen.
Stemmen
Ben je lid van Rabobank de Kempen? Dan kun je, via de Rabo App of Rabo Online Rabo Bankieren, nog tot 25 oktober stemmen op jouw favoriete club: RKVV Waalre
clubactie
natuurlijk! Met deze financiële ondersteuning kunnen we extra activiteiten en trainingen organiseren en materialen aanschaffen. Hoe meer stemmen er op onze club worden uitgebracht, hoe hoger de bijdrage die de club ontvangt.
Kleine tip: je vindt ons in de lijst door te zoeken op: R.K.V.V. ‘Waalre’.

AH spaaractie
Hamsterééééén! Nou, dat hebben we met z’n allen dus niet gedaan. Gelukkig! Want juist de gulheid van de klanten van AH heeft ervoor gezorgd dat RKVV Waalre een bedrag van maar liefst 1325 euro heeft ontvangen. Maandag 18 oktober werd deze cheque door Albert Heijn de Bus overhandigd aan de club.


Money talks

Heb je vragen aan ons? Je bereikt ons via: jeugdcommissie@ rkvvwaalre. Of spreek ons gewoon aan als je ons op de club ziet. Of op het schoolplein. Of in de AH.
De sint komt langs!
Sinterklaasfeest
Op vrijdagavond 26 november van 18.00 tot 20.00 uur bezoeken de Sint en zijn Pieten onze voetbalclub. Alle mini’s tot en met JO-9 spelers zijn van harte welkom. Dit Sinterklaasfeest vindt plaats in de kantine. Details volgen nog via de trainers maar zet deze datum alvast in je agenda!

Ben jij ‘on fire’? Help ons dan uit de
brand!

We zoeken knallers die tijdelijk op zaterdag als vrijwilliger in de kantine willen meehelpen. Ieder uur dat jij kunt meedraaien is mooi meegenomen. Wil jij onze leden en gasten verblijden met jouw glimlach en een dampende bak koffie? Meld je dan aan via mail: jeugdcommissie@rkvvwaalre.nl of wip zaterdagochtend even binnen in de kantine.
Thanks, je bent de BOM!

Even voorstellen
DE JEUGDCOMMISSIE
Wie zijn nou eigenlijk de drijvende krachten achter de club? Iedere editie doen we een voorstelrondje! Dit keer: de jeugdcommissie. Deze commissie is de spil tussen het bestuur en de leden en vertaalt het beleid naar de praktijk. Ook organiseert deze commissie activiteiten voor de jeugd en is verantwoordelijk voor het technisch jeugdbeleid. Iedere vijf weken drinken de leden een biertje samen en bespreken zij hoe de club voor de jeugd nog aantrekkelijker gemaakt kan worden. Wie er deel uitmaken van deze commissie? Tadaaaa!
Vrijwilligers gezocht

Wij zijn de club

Bijdrage: Ine van de Laar
Ik ritste mijn jas dicht en zette een stap achteruit om me door het laatste restje avondzon te laten opwarmen. Ik was onrustig en wilde het liefste naar huis, mijn huis opruimen na een avondmaal dat in razend tempo door mijn gezin naar binnen was gepropt. De tafel en het aanrecht achtergelaten als oorlogsgebied. Ik bleef, want vanuit de trainers was gevraagd te komen voor een gezamenlijke kick-off van het seizoen. Trainers die op deze woensdagavond waarschijnlijk met dezelfde haast hun bord leeg hadden geveegd en toch met goede zin op het veld stonden om onze knullen op te vangen. Ik keek om me heen en telde 7 ouders. Op het veld stond 21 jongens. Ik vroeg me af waar de rest was.
De trainer riep ons samen, vertelde ons over de teamafspraken en deed een oproep: ‘We zoeken ouders die willen helpen, als coach en bij de trainingen. Anyone?’ Een vraag die bij iedere vereniging die ik ken wordt gesteld én overal dezelfde vragen opwekt. ‘Waarom moeten wij dat doen, we hebben het al zo druk’? ‘Waarom regelt de club dit niet, ik wil best een paar euro meer betalen?’ Allemaal legitieme vragen, alleen in mijn ogen geen vragen voor de trainer. Toch gaf de trainer een raak antwoord. Hij zei: ‘Waarom de club dat niet regelt? Wij zijn de club.’
Met die pakkende uitspraak in mijn achterhoofd klop ik bij Paul Lavrijssen, voorzitter RKVV Waalre, aan en vraag hem: ‘Paul, vertel ‘s, waarom regelt de club dat niet?
“Natuurlijk spreken we over ons als een club, maar feitelijk zijn we dat niet. We zijn een vereniging. Een vereniging – gedragen door mensen – die naast een sportief ook een maatschappelijk belang dient. Een vereniging waarbij aan leden een lage contributie wordt gevraagd om voetbal voor iedereen toegankelijk te houden. Bij een club, een sportclub, heb je dat niet. Daar betaal je minimaal vijftig euro per maand. Jij sport en de faciliterende zaken? Die worden door betaalde professionals opgepakt. Stel dat wij de contributie verhogen en betaalde trainers aantrekken, moeten we dan ook mensen aantrekken voor kleding en materiaal, sponsoring, administratie, activiteiten en technisch beleid? Dan is deze vereniging voor je het weet onbetaalbaar.
Hoe het dan wel kan werken? Als er meer bewustwording komt: bij leden en hun opvoeders. Het zou fijn zijn als we terug kunnen naar hoe onze vereniging in de basis is bedoeld: als sportieve en maatschappelijke spil waar iedereen zijn steentje aan bijdraagt. Word je lid, bedenk dan dat het normaal is dat je er iets bij doet. Dat geldt ook voor de ouders. Ik begrijp de drukte bij gezinnen van nu, toch denk ik dat we met de juiste prioriteit samen een heel eind kunnen komen. Als vereniging of als club, hoe je het ook noemen wilt.”

Mededelingen bestuur

Algemene ledenvergadering
Vrijdag 10 september vond de algemene ledenvergadering (ALV) plaats. Helaas was de opkomst erg laag. Dat is jammer want de ALV – de leden dus – toetst het functioneren van het bestuur en neemt besluiten over onder meer contributie en (her)benoeming bestuursleden. De AVL stemde in met het besluit van het bestuur om actieve senioren een eenmalige korting op de contributie te geven. Hierbij stelde de AVL de voorwaarde dat de betreffende leden deze korting achteraf opvragen.
Verder werden alle bestuursleden herbenoemd, waarbij voor de meeste bestuursleden nu een kortere termijn geldt. Daardoor is de (her)benoeming van bestuursleden voortaan over de jaren gespreid en wordt voorkomen dat alle bestuursleden op hetzelfde tijdstip aftreden. Hierdoor hebben we wel nieuwe bestuursleden nodig!

Sponsoren

Wij verwelkomen als nieuwe sponsoren van onze vereniging:
• Brenergie
• Kinderdagverblijf Dymphie
• WeConnect Waalre
• Awesems
We zijn blij met deze ondersteuning, want sponsoring is een van de financiële pijlers waarop onze vereniging draait.

Kantine

Zoals je wellicht weet hebben we de exploitatie overeenkomst
met Rudy van Nuland niet verlengd. Vanaf dit seizoen hebben we
de kantine weer in eigen beheer. Bianca Brans zal op korte termijn worden aangesteld als kantinebeheerder. Wij willen op gepaste wijze afscheid nemen van Rudy en Bianca verwelkomen. Dat doen we op het feest dat we begin volgend jaar willen organiseren.

Wist je dat?
Het pad vanuit sporthal Hoeveland / Basisschool de Wilderen weer open is? Scheelt weer een paar meter trappen.
• De kantine een grondige facelift heeft gehad? Een nieuw plafond, ledlampen en een schitterende pvc-vloer. Mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers.
• In de kantine de tv inmiddels ook weer werkt en we op korte termijn Formule 1 aan ons zenderpakket gaan toevoegen.
• Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar de voetbalclub weer bezoeken. Aan de exacte invulling wordt in nauw overleg met de Sint gewerkt. Wordt vervolgd!

De inhoud van de ZwartWitter wordt op vrijwillige basis gemaakt en komt door vrijwilligers tot stand. Heb je vragen over of ideeën voor de inhoud? Neem dan contact op via: jeugdcommissie @rkvvwaalre.nl
Instagod(in) gezocht

Gezocht!

Social media goeroe
Ben jij helemaal op de hoogte van de mogelijkheden van social media en vind je het reteleuk om jouw creatieve ei in de social media kanalen van RKVV Waalre te leggen? Wij, Michiel en Ine (zie foto’s) kunnen wel wat hulp gebruiken. Je werkt nauw met ons samen en plaatst regelmatig updates. Ook denk je mee over het uitbreiden van het bereik op socials. Lijkt het je leuk om op vrijwillige basis te werken
aan de online zichtbaarheid van de club? Stuur een berichtje aan jeugdcommissie@rkvvwaalre.nl

Rondje van de club!

Na de herfstvakantie nodigen wij alle jeugdteams (en de gastteams) uit om, na de wedstrijd, in de kantine een gratis kan ranja te halen. Dit geldt vanaf dan voor iedere wedstrijd die op zaterdagochtend wordt gespeeld. Even samen bijkomen van een sportieve ochtend. Cheers!