Waalre – RKDSV

Geflatteerde nederlaag Waalre

Waalre heeft zondag 10 oktober een geflatteerde nederlaag tegen RKDSV geleden. Qua spelbeeld was het spel in evenwicht maar op cruciale momenten viel het kwartje naar de verkeerde kant met een 0-3 nederlaag als gevolg.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. RKDSV leek iets gemakkelijker de bal  het werk te laten doen maar Waalre was veel dreigender in de aanval waarbij de juiste eindpass ontbrak, De 0-1 in de 36e minuut kwam daardoor uit de lucht vallen. Een voorzet vanuit het middenveld zorgde voor verwarring waardoor keeper Bas Bremer mistastte. Aanvoerder Melvin Timmermans van RKDSV maakte hier goed gebruik van en schoot de 0-1 binnen.

Direct na rust kwam Waalre goed uit de startblokken. Joost Sengers kwam rechts voor het doel alleen voor de keeper te staan. De sluitpost van RKDSV wist echter nog zijn vingertoppen tegen de bal te krijgen waardoor de bal voorlangs ging. RKDSV kreeg niet snel daarna ook een grote kans waar de Waalrese keeper Bas Bremer via een uitstekende reflex redding bracht. Daarna bouwde Waalre een veldoverwicht op. Dit overwicht resulteerde in de 65e minuut op een schot tegen de lat van Kees Uijthoven. In de 70e minuut viel de beslissing van de wedstrijd. Scheidsrechter Van Bekkum negeerde het vlagsignaal van zijn grensrechter waardoor er een vrije doorgang voor RKDSV was naar het Waalre doel. Dit buitenkansje werd prima verzilverd en bracht RKDSV in gewonnen positie. Via een aantal wissels probeerde trainer Henri Houben van Waalre het tij nog te keren maar zonder resultaat. Waalre gaf meer ruimte weg waarvan RKDSV nog een keer van profiteerde. De wedstrijd eindigde hierdoor in een geflatteerde 0-3 nederlaag.  De komende wedstrijd mag Waalre het opnieuw proberen in de uitwedstrijd  tegen koploper Steensel.

Tekst Wim Ooms