2e bekerzege Waalre 1

Weinig overtuigend optreden Waalre

Nederwetten – Waalre 2-3

Waalre heeft ook haar tweede bekerwedstrijd gewonnen. Nu delfde vijfdeklasser Nederwetten het onderspit tegen de zwartwitten die weinig verheffend spel lieten zien maar toch uiteindelijk aan de positieve kant van de score bleven, 2-3.

Nederwetten had in de eerste wedstrijd een 14-1 nederlaag te slikken gekregen. Misschien dat hierdoor Waalre de wedstrijd een beetje laks op nam. Hierdoor was er van klasseverschilnauwelijks iets te merken al kreeg Waalre in de eerste helft via Zico van Donk en Matthijs Stokmans enkele grote mogelijkheden. Doelman Bastiaan Bremer daarentegen kende aan de andere kant een rustige eerste helft, ruststand 0-0.

Na rust een aanvankelijk duidelijk effectiever Waalre dat in de 55e minuut op voorsprong kwam toen Zico van Donk een voorzet van Bas van Geloven binnenkopte, 0-1. In de 68eminuut was het Miel Rijnders die een vrije trap hard binnenschoot en de voorsprong verdubbelde. Vervolgens was het opnieuw Zico van Donk die scoorde door in de 76e minuut een penalty binnen te schieten, 0-3. Hiermee was de wedstrijd beslist en in plaats van de wedstrijd rustig uit te spelen ging Waalre een beetje arrogant te werk. Hierdoor werd het toch al felle Nederwetten nog feller waarop Waalre weer reageerde en een geel-rode kaart opleverde en doelpunten van de thuisploeg. In de slotfase kwam deze door doelpunten in de 84 en 88e minuut nog erg dichtbij.

A.s. zondag wacht Waalre een grotere kluif als medekoploper SBC op bezoek komt op sportpark Hoeveland.

tekst Toon van Dijsseldonk