Bekerwinst Waalre

Bekerzege Waalre

Waalre – RKGSV 3-1

Waalre is geslaagd voor de eerste serieuze test na bijna een jaar. Na een stroeve eerste helft besliste de ploeg de thuiswedstrijd tegen vierdeklasser RKGSV in het eerste kwartier na rust met drie treffers. RKGSV kon in de slotfase nog iets terug doen; eindstand 3-1.

Waalre kende een stroeve start van de wedstrijd en werd vanaf het begin teruggedrongen door RKGSV. De gasten waren duidelijk zorgvuldiger in de passing terwijl de thuisploeg vaak balverlies leed. Het eerste gevaarlijke moment van één van de doelen was toch voor Waalre toen Zico van Donk een treffer aantekende die wegens buitenspel geannuleerd werd. Hierna was het met Waalrese doelgevaar ook gedaan en trok de ploeg zich terug op eigen helft. RKGSV kreeg hierdoor een groot overwicht maar creëerde nauwelijks kansen waardoor schadevrij de rust bereikte.

Na rust meteen een goed opgezette aanval in de 52e minuut die Zico van Donk afsloot met een hard schot in de kruising 1-0. Drie minuten later de mooiste actie uit de wedstrijd. Wederom Zico van Donk soleerde door de Gerwense achterhoede en besloot met een fraaie lob over de boomlange doelman Thijs Janssen, 2-0. Aldus stond Waalre weliswaar tegen de verhoudingen riant op voorsprong en gaf RKGSV de moed al een beetje op. Zeker nadat Joey Gang in de 56e minuut de stand na 3-0 tilde. Met deze ruime voorsprong op zak schakelde Waalre weer terug terwijl RKGSV er ook niet echt meer in geloofde. Het  gevolg, een resterend deel van de wedstrijd met nauwelijks doelgevaar voor beide doelen.

Het slotakkoord van de wedstrijd was tenslotte voor RKGSV dat via Joey van den Berk een verdiende tegentreffer produceerde, eindstand 3-1.

A.s. zondag speelt Waalre de tweede wedstrijd in deze bekerpoule, uit tegen Nederwetten