Het nieuwe clublogo van R.K.V.V. Waalre

Beste leden,

Bij deze onthullen we met trots het nieuwe clublogo van onze voetbalvereniging !

Waarom een nieuw logo?
Laten we eerlijk wezen, het huidige logo kon wel een update gebruiken. Hiervoor vonden we het 100-jarig bestaan een mooi moment. In het nieuwe logo zijn aspecten van het huidige logo verwerkt. Dat alles in een modern jasje met een krachtige ‘power’ uitstraling. Met een knipoog naar onze prachtige historie gaan we op volle kracht vooruit. Dat gaat met dit logo zeker lukken!

Het logo is voorzien van een stoer lettertype en het jaar van oprichting (1920) is erin verwerkt. De zwart witte strepen verwijzen naar onze clubkleuren. Dat de strepen schuin staan, verwijst naar de houding van de voetballer op het vorige logo. Naast dit logo is er ook een 100-jarig jubileum logo gemaakt. Dit ‘special edition’ logo staat tot 20 juni 2021 op onze website.

Feestelijke bekendmaking eindelijk daar!
Het was de bedoeling om het nieuwe logo tijdens het feestweekend in 2020 – ten behoeve van het 100-jarig bestaan – te lanceren. Door corona vond dit geen doorgang. Helaas werden er de afgelopen maanden ook geen andere activiteiten georganiseerd om het logo feestelijk bekend te maken. Gelukkig was daar: het Oranjefestival. Een mooi initiatief van onze jeugdcommissie in samenwerking met de KNVB, speciaal voor jeugdige leden en niet-leden. Als je het ons vraagt een uitgelezen moment om samen met de toekomst van onze vereniging, de enthousiaste jeugdleden, het nieuwe logo te onthullen. Op deze dag kregen alle aanwezige jeugdleiders en -trainers nieuwe jassen en shirts, uiteraard voorzien van het nieuwe clublogo en het logo van hoofdsponsor Albert Heijn.

Gemaakt voor en door de club.
Het nieuwe logo is ontworpen door Sander Hoeks. Hij heeft in het verleden eens het kampioenschapsshirt van JO19 en het logo voor het 3e elftal ontworpen. Omdat we het ontwerp van het nieuwe logo graag bij iemand van binnen de vereniging wilden neerleggen, is de keuze gevallen op Sander. Sander is naast lid van de vereniging student aan de kunstacademie in Den Bosch. Daarnaast werkt hij freelance als motion graphic designer en VJ (www.sanderhoeks.com). Bij deze willen wij Sander nogmaals bedanken voor het maken van ons nieuwe clublogo.

Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast. Laten we samen dit logo met trots dragen!

Met sportieve groet,

Bestuur R.K.V.V. Waalre