Waalre na zege koploper.

Waalre heeft geluk van koploper

De Weebosch – Waalre 2-4

In de uitwedstrijd tegen het nog puntloze De Weebosch heeft Waalre een uiterst gelukkige overwinning behaald en blijft daardoor koploper in de 4e klasse E. Het spel was allesbehalve koploper waardig en de moedige thuisploeg verloor door pech (tweemaal aluminium) en een domme fout die leidde tot een strafschop door twee doelpunten in blessuretijd, 2-4.

Weebosch was vanaf het begin de gevaarlijkste ploeg. Tegen het felle spel van de thuisploeg had Waalre geen behoorlijk antwoord. Nadat Sjors de Backer in de 8e minuut al een goede kans had laten liggen kwam de thuisploeg na 18 minuten op voorsprong. Wilco Jansen reageerde het meest attent bij een scrimmage voor het Waalre doel, 1-0.  In de 25e minuut bijna de 2-0 toen een vrije trap genomen door Niels Hesselberth via de paal weer terug in het veld sprong. Waalre kon hier slechts reageren door individuele acties voornamelijk door Zico van Donk. Hij profiteerde in de 29e minuut dan ook van een foutje op het Weebosch middenveld en scoorde via een lob over doelman van Meurs. Deze gelukkige gelijkmaker bracht Waalre meer in de wedstrijd en in de 35e minuut was het opnieuw Zico van Donk die het net vond, 1-2. Een gelukkige voorsprong die Waalre meenam in de pauze.

Na rust een duel met weinig doelgevaar voor beide doelen. Doordat het spel van Waalre niet verbeterde en er geen doelgevaar gesticht kon worden bleef De Weebosch in de wedstrijd. Maar ook de thuisploeg kon geen potten breken en had een glijpartij van Waalre aanvoerder Tim van Schijndel nodig om in de buurt van Waalre doel te komen. In de 80e minuut kwam Nick van Poppel hierdoor vrij voor doelman Bastiaan Bremer met de 2-2 als gevolg. Deze gelijkmaker was de inleiding tot een slotfase waarin van alles gebeurde. In de 89e minuut kopte Giel Jansen namens De Weebosch tegen de lat en in blessuretijd ging vervolgens alles fout voor de thuisploeg. Eerst maakte De Weebosch speler Nick van Poppel een onnodige overtreding op Sjef van den Biggelaar. Dit leverde Waalre een penalty op die door Zico van Donk foutloos werd binnen geschoten, 2-3. Hierna was het nog niet gedaan. Allereerst kreeg Waalre speler Robbert van Neer zijn tweede gele kaart, dus rood waarna Zico van Donk zich definitief tot man van de wedstrijd kroonde, ditmaal met een assist op Sjef van de Biggelaar die de eindstand op het bord zette, 2-4

Waalre blijft door deze zege koploper in de 4e klasse E. Een enigszins geflatteerde positie die a.s. zondag verdedigd kan worden in een thuiswedstrijd tegen een ploeg met evenveel verliespunten, RKDSV uit Diessen.

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Oscar Franken (46e min Wouter Bosman), Bas van Geloven, Tim van Schijndel, Ivar Brans

Robbert van Neer, Bart Cox, Joey Gang