Puntendeling Waalre 1

Terechte Puntendeling

Waalre – SDO’39 1-1

Onder in alles unieke omstandigheden hebben Waalre en SDO’39 er een boeiend schouwspel. Helaas konden slechts weinigen getuige zijn van de wedstrijd die voor Waalre het eerst onder leiding stond van mevrouw Wendy Gijsberts. In een wedstrijd met vele kansen aan beide kanten hielden de ploegen zich in evenwicht 1-1.

De opening van de wedstrijd was voor SDO’39 en de 1eminuut was er al een redding van doelman Bastiaan Bremer nodig op een inzet van dichtbij van Mike Gevers. In de 4eminuut opnieuw een geweldige kans voor de uitploeg, nu werd een inzet van Niels Heesakkers gekeerd door Bastiaan Bremer. Het duel tussen deze spelers speelde een belangrijke rol in het verdere verloop. Na deze stormachtige opening van SDO nam Waalre het initiatief over en kwam tot goed combinatie voetbal. Dit leverde na 24 minuten een kans op van Zico van Donk en 7 minuten later van Johan van Reek. Drie minuten later leverde het betere spel van Waalre een voorsprong op door een verdekt schot van Joey Gang 1-0. De rest van van de eerste helft bleef Waalre gevaarlijker vooral door de snelle buitenspelers Zico van Donk en Sjef van den Biggelaar.

Na rust bleef Waalre aanvankelijk het betere voetbal spelen maar kreeg SDO via vooral de snelle Niels Heesakkers diverse kansen. Doelman Bastiaan Bremer was echter elke keer de winnaar van deze onderlinge wedstrijd. Ook Waalre kreeg z’n kansen in de 59e minuut dwong Zico van Donk doelman Menno Sanders tot een knappe redding. Ondanks het missen van diverse kansen kwam SDO toch op gelijke hoogte. In de 70e minuut schoot Mike Gevers nadat de bal terug kwam de gelijkmaker binnen 1-1. Dit was de inleiding tot een spannende slotfase waarin Waalre vanaf de 81e minuut met 10 man verder moest toen Miel Rijnders rond de middenlijn struikelde en zijn directe tegenstander mee nam. Scheidrechter Gijsberts oordeelde dit als een doorgebroken speler die een doelkans ontnomen werd, een discutabele uitleg. In het vervolg was Mike Gevers dichtbij de beslissende treffer maar opnieuw was Bastiaan Bremer de sterkste. Waalre tenslotte had met Zico van Donk ook nog een goede mogelijkheid maar doelpunten vielen er niet meer.

Na dit boeiend duel en met zeven punten kan Waalre na als koploper a.s. zondag op bezoek bij De Weebosch.

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Bas van Geloven, Miel Rijnders, Tim van Schijndel, Ivar Brans

Joey Gang, Bart Cox, Robbert van Neer