Goede start in het nieuwe seizoen voor Waalre 1

GOEDE START WAALRE 1

Hulsel – Waalre 1-4

De afgelopen jaren kende Waalre problemen bij de start van de competitie. Dit jaar waren voortekenen ook niet al te best, getuige een matige tot slechte bekercampagne. Misschien was het daarom gelukkig dat de tegenstander Hulsel heette, een ploeg die bij het onder-         breken van de vorige competitie slechts twee punten telde. Waalre had nu in Hulsel geen enkel probleem en won verdiend met 1-4.

Waalre startte energiek aan de uitwedstrijd bij Hulsel en al na 2 minuten vond de nieuwe spits, Johan van den Reek, het doel 0-1. Enkele minuten later vond Cees Uijthoven de Hulsel doelman op zijn weg waarna Zicco van Donk in de 10e minuut Waalre toch op een 0-2 voorsprong bracht. Een heerlijk begin wat lelijk verstoord werd door nonchalance op het middenveld waarna Tom Roest in de 12e minuut Stef Roymans namens Hulsel in staat stelde te scoren, 1-2. Hiermee was Hulsel meteen terug in de wedstrijd alhoewel de thuisploeg verder weinig gevaar kon stichten. Waalre daarentegen was herhaaldelijk gevaarlijk voor het Hulsel doel wat in de 38eminuut de ruststand van 1-3 opleverde, opnieuw via Zicco van Donk.

Na rust werd de wedstrijd meteen definitief beslist toen Johan van den Reek in de 49e minuut een slim passje van Zicco van Donk afrondde 1-4. Waalre was nu duidelijk de bovenliggende partij, geholpen door de vermoeidheid die bij de thuisploeg toesloeg. De ploeg was echter slordig met het benutten van de kansen en de beste kans van de 2e helft was nog voor de thuisploeg. In de 80e minuut moest Waalre doelman Bastiaan Bremer zijn kunnen tonen op een inzet van Stef Roymans.

Een goede competitie start van Waalre dat zondag de Raven uit Luyksgestel op bezoek krijgt.

Tekst Toon van Dijsseldonk