20-6-20 Voetbalvereniging R.K.V.V. Waalre bestaat 100 jaar

HOERA !! RKVV WAALRE 20 juni 2020  100 JAAR

Save the date jubileumfeest weekend 19 & 20 juni 2021

Beste leden van RKVV Waalre,

‘’100 jaar, het is een ongelooflijke periode voor een club die alleen door vrijwilligers is blijven draaien. Nu ben ik, Toon Lavrijssen oud voorzitter, 61 jaar lid en kan dus op de meeste dingen van de club nog wel terugkijken.Natuurlijk heb ik wel eens verhalen over de vroegste tijd van het bestaan gehoord, zoals dat het eerste elftal dat in de oorlog met paard en kar een uitwedstrijd ging spelen of het ijs dat in de winter op het water stond van de wasbakken waar in je je na de wedstrijd in moest wassen.Gelukkig zijn er de volle 100 jaar door heel veel mensen plezier beleeft aan de geliefde voetbalsport van onze club.
Als een club 100 jaar bestaat moet dat wel een verdienste zijn van veel personen die er hun schouders onder gezet hebben. Natuurlijk kan ik alleen de iconen noemen en bedanken die ik in mijn functies heb meegemaakt en ervaren en is dus verre van volledig. Als eerste schiet mij “Den Teut” (Cees Manders) te binnen. Cees was de plaatselijke bakker en was ruim 25 jaar voorzitter van onze voetbalclub in de jaren 50, 60 en 70. Hij was het gezicht van onze club en hij leidde de club perfect. Zelf heb ik het genoegen gehad om bij hem in het bestuur te zitten waar ik veel van geleerd heb. Enkele uitspraken van hem, “Om voorzitter te zijn, moete verrekte eigenwijs zijn”. En ook “als je zoveel plezier in het spelen en sociale leven in onze club hebt, kun je er op zijn minst wat voor terug doen”
Dan de man die waarschijnlijk de meeste verdienste voor onze club heef gehad en nog heeft, Jan Brans. Wat deze man voor onze club heeft betekend is niet te beschrijven en daar begin ik dan ook niet aan. Gelukkig komt iedereen hem dagelijks op het sportpark tegen en weet iedereen van zijn vele verdiensten.
Van de oudere generatie moet ik natuurlijk Ad Loozen noemen. Deze man deed in de jaren 50, 60 en 70 alle belangrijke vrijwilligers taken die er toe deden. Bestuur, oud papier, toto lotto, technische commissie en medewerker van de bouw van de kantine en de tribune.

Anna en Jo de Bie, die de spelers na de wedstrijden voor een biertje opving, eerst in hun café “De Oude Toren” en daarna zo’n 25 jaar in de kantine. En natuurlijk hun opvolgers Gerrit Nieuwenhuizen en Mieke Nieuwenhuizen die de kantine daarna zo’n 20 jaar tot ieders tevredenheid hebben geleid. En natuurlijk alle goede besturen die Waalre geeft gehad inclusief jeugdcommissies.
Een bestuurslid wil ik daar toch nog wel even uitlichten, Toon van Dijsseldonk, een bestuurslid die altijd in de luwte zijn werk perfect verrichte en die er voor mij was als het nodig was. Dat begon al als leider bij het 2e elftal in de jaren 90. Toen in mijn eerste periode als voorzitter in het bestuur als secretaris (ruim 20 jaar ) en in mijn 2e periode toen ik hem vroeg als penningmeester in het bestuur was hij weer bereid om dit klusje op zich te nemen. Toon bedankt voor alles wat je voor deze vereniging gedaan hebt.
Nu is het de beurt aan de nieuwe generatie. We hebben een geheel nieuw bestuur en een jubileum commissie uit de jongere generatie. Deze bestuursleden en commissieleden kennende ben ik er van overtuigd dat er een geweldig jubileum aankomt en onze club goed begint aan een 2e eeuw van ons bestaan.‘’

Dit voorwoord leverde Toon begin dit jaar aan, aan de redactie van de tweede jubileum uitgave van de Zwart Witter, en toen kwam het COVID-19 virus om de hoek zetten….
Via deze weg laten we jullie weten dat ‘wat in het vat zit, niet verzuurd’. Graag maken we hierbij kenbaar dat we over exact 1 jaar het 100&1 jaar bestaan alsnog ruimschoots gaan vieren! Dus ’save the date’ voor dit jubileumfeest in het weekend van 19 & 20 juni 2021 !

Voor nu #staysave, blik terug met elkaar op een o zo veel mooi voetbal historie, en kijk met elkaar vooruit naar een vast en zeker prachtig jubileum alsnog in de zomer 2021 !

Een sportieve groet,

Namens het bestuur RKVV Waalre/sponsorcommissie 100 jarig bestaan