Update 17-5

Update 17-5

Brief senioren mbt voorwaarden trainen

Beste leden van RKVV Waalre,

!! Lees dit alsjeblieft aandachtig door!!

De pupillen en junioren zijn alweer 2 weken bezig en nu mogen ook de senioren starten met de trainingen. Ieder team kan 1 x trainen per week.  De trainingen moeten echter plaatsvinden in aangepaste vorm, op aangepaste tijden (zie bijlage) en met strikte regels. We realiseren ons dat het lastig is, maar als we willen trainen zullen we ons er allemaal aan moeten houden. Hieronder proberen we alles duidelijk te maken.

Algemeen;

Je blijft thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts; of als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
Het Sportpark is alléén geopend voor spelers en trainers van RKVV Waalre die op dat moment een training hebben. Anderen mogen niet op het sportpark komen, dus ook geen ouders (de poort zal gesloten zijn en alleen op momenten dat het nodig is worden geopend).
Je blijft in de buurt van je trainer en volgt zijn aanwijzingen op. Je gaat niet zonder je trainer/begeleider het veld op of af.
Tijdens de trainingen is er een coronaverantwoordelijke aanwezig (herkenbaar aan een rood of geel hesje). Je kanmet vragen, opmerkingen en mogelijke tips en verbeterpunten ook altijd bij hem/haar terecht.
De kleedkamers en kantine blijven dicht. Je kunt je op het sportpark niet omkleden en niet douchen. EHBO is uiteraard toegankelijk.
Materialen worden door één trainer opgehaald bij de ingang van de kleedkamers. Spelers mogen niet op dat deel van het sportpark komen.
Ga voor de training thuis naar het toilet en was je handen goed. Er is alleen een “noodgeval-toilet” beschikbaar.
Omdat het onderhoud aan de velden al gestart is kan er niet getraind worden bij regen. Met de gemeente is afgestemd dat er kan worden getraind tot en met 11 juni 2020.

Trainingen

Hier geldt de 1,5 meter regel; trainingen zullen dus aangepast zijn en wedstrijdjes zijn niet toegestaan.
Spelers komen op zijn vroegst 5 minuten voor aanvang training en gaan meteen weer weg zodra de trainer dat aangeeft.
Spelers geven aan de trainer aan of ze wel of niet komen trainen.
Fietsen kunnen worden gestald naast de kantine, kleedkamers en toiletten zijn niet toegankelijk voor spelers.
Neem je eigen bidon mee.
Spuug niet en snuit niet je neus op het veld.
Pak de bal zo min mogelijk met je handen vast, tenzij je keepershandschoenen aanhebt.
Probeer de bal zo min mogelijk te koppen

Tenslotte;

RKVV Waalre heeft aan de gemeente aangegeven géén extra activiteiten voor niet-leden van de vereniging aan te bieden. De verantwoordelijkheid voor het aanbieden van trainingen aan de eigen leden vinden wij meer dan voldoende. Het is dan ook uitdrukkelijk niet de bedoeling anderen deel te laten nemen aan een training

Voor algemene informatie van de overheid verwijzen we naar het protocol “verantwoord sporten”: https://nocnsf.nl/sportprotocol en naar de site van de KNVB met meer info; Lees dit alsjeblieft zorgvuldig door.

Als er nog vragen zijn die specifiek betrekking hebben op Corona en alle maatregelen die daarbij horen, dan kun je die stellen aan de Corona-verantwoordelijken op het sportpark of aan Yvette Ritzen tel.nr. 06-20599376 (Corona-coördinator)

Het is voor ieders gezondheid belangrijk dat we allemaaldeze richtlijnen volgen. De gemeente heeft aangekondigd om hier ook regelmatig op te controleren en als het nodig mocht zijn op te handhaven. Laten we er samen voor zorgen dat alle spelers de komende periode veilig en prettig kunnen blijven sporten. Daarvoor hebben we echt de hulp van iedereen nodig. Wij rekenen op jullie medewerking en begrip.

 

Met vriendelijke groeten,

Bestuur RKVV Waalre

15 mei 2020

 

Update 6-5

De jeugd onder 12 heeft gisterenavond de eerste training gehad nadat bekend werd dat er weer getraind mocht worden. Nu is er gisteren door de regering bekend genaakt dat vanaf 11 mei ook weer georganiseerd buiten gesport mag worden voor degene die ouder zijn dan 18 jaar. https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/60037/voetbal-komt-stap-voor-stap-weer-op-gang. Dit betekent voor onze vereniging dat de senioren en de dames ook weer kunnen gaan trainen. Wanneer en of dit weer mogelijk is daar gaat het bestuur nog een besluit over maken. Zodra hier meer over bekend is zal men de trainers en leiders hiervan op de hoogte stellen.

 

Update 1-5

Trainingen jeugd per 6-5 hervat

Beste jeugdleden en ouders/verzorgers,

!! Lees dit alsjeblieft aandachtig door en bespreek de regels met de kinderen !!

Mijnheer Rutte overviel ons vorige week, maar we denken dat het gaat lukken;
Op 6 mei gaan we starten met de trainingen. Ieder team kan 1 x trainen per week, op woensdag- of donderdagavond.  De trainingen moeten echter plaatsvinden in aangepaste vorm, op aangepaste tijden (zie bijlage) en met strikte regels. We realiseren ons dat het lastig is, maar als we willen trainen zullen we ons er allemaal aan moeten houden. Hieronder proberen we alles duidelijk te maken.
Algemeen;
–    Je blijft thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts; of als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
–    Het Sportpark is alléén geopend voor spelers en trainers van RKVV Waalre die op dat moment een training hebben. Anderen mogen niet op het sportpark komen, dus ook geen ouders (de poort zal gesloten zijn en alleen op momenten dat het nodig is worden geopend).
–    Je blijft in de buurt van je trainer en volgt zijn aanwijzingen op.  Je gaat niet zonder je trainer/begeleider het veld op of af.
–    Tijdens de trainingen is er een coronaverantwoordelijke aanwezig (herkenbaar aan een rood hesje). Je kan met vragen, opmerkingen en mogelijke tips en verbeterpunten ook altijd bij hem/haar terecht.
–    De kleedkamers en kantine blijven dicht. Je kunt je op het sportpark niet omkleden en niet douchen. EHBO is uiteraard toegankelijk.
–    Materialen worden door één trainer opgehaald bij de ingang van de kleedkamers. Spelers mogen niet op dat deel van het sportpark komen.
–    Ga voor de training thuis naar het toilet en was je handen goed. Er is alleen een “noodgeval-toilet” beschikbaar.
–    Omdat het onderhoud aan de velden al gestart is kan er niet getraind worden bij regen.
–    Je blijft in de buurt van je trainer en volgt zijn aanwijzingen op.  Je gaat niet zonder je trainer/begeleider het veld op of af.

Voor de groep tot en met 12 jaar;
–    Alleen het hoofdveld is voor trainingen beschikbaar.
–    In dit schema zijn de mini’s (nog) niet opgenomen (Op advies van de KNVB gaan we eerst van start met de oudere kinderen).
–    Wegbrengen en ophalen van de kinderen kan op het aangegeven tijdstip op de parkeerplaats, daar is ruimte genoeg om als ouders afstand te houden. Ga niet allemaal vooraan bij de poort staan aub en houd rekening met de kinderen als je als automobilist aankomt of vertrekt.
–    De fietsen van de spelers kunnen geparkeerd worden naast de kantine op het moment dat de poort wordt geopend, daarna ga je meteen weer richting de poort, daar word je door je trainer opgehaald.
–    Aan het eind van de training ga je met je trainer aan de tribunekant het veld af. Je blijft daar tot het moment dat wordt aangegeven dat je om het veld heen weer naar de fiets/naar de poort kan. Je moet dan ook het sportpark verlaten.
–    Neem zelf een bidon mee, het is niet toegestaan drinkflesjes te delen.
–    Materialen worden zoveel mogelijk per team en via de trainer verstrekt en schoon gehouden.
–    De 1,5 meter regel geldt niet voor de kinderen tot en met 12 jaar onderling maar wel voor de begeleiders. Uiteraard zijn er situaties dat de regels even versoepeld moeten worden toegepast (bijvoorbeeld blessure).
–    Zodra een speler 13 jaar wordt mag deze niet meer deelnemen aan de training met de jongste groep.

Voor de groep 13 tot en met 18jaar;
–    Deze 2 teams, JO15 en JO19 trainen op donderdag op het hoofdveld
–    Hier geldt wél de 1,5 meter regel. Trainingen zullen dus aangepast zijn en wedstrijdjes zijn niet toegestaan.
–    Spelers komen op zijn vroegst 5 minuten voor aanvang training en gaan meteen weer weg zodra de trainer dat aangeeft.
–    Spelers geven aan de trainer aan of ze wel of niet komen trainen.
–    Fietsen kunnen worden gestald naast de kantine, kleedkamers en toiletten zijn niet toegankelijk voor spelers.
–    Neem je eigen bidon mee.
–    Zodra een speler 19 jaar wordt mag deze niet meer deelnemen aan de trainingen.

Tenslotte;
RKVV Waalre heeft aan de gemeente aangegeven géén extra activiteiten voor niet-leden van de vereniging aan te bieden. De verantwoordelijkheid voor het aanbieden van trainingen aan de eigen leden vinden wij meer dan voldoende. Het is dan ook uitdrukkelijk niet de bedoeling vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes deel te laten nemen.
We zouden graag twee trainingen per team per week kunnen regelen maar dan hebben we meer “Corona-verantwoordelijken” op het sportpark nodig, als je die taak een aantal weken wil oppakken horen we dat graag!
Voor algemene informatie van de overheid verwijzen we naar het protocol “verantwoord sporten”: https://nocnsf.nl/sportprotocolen naar de site van de KNVB met meer info; https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/59901/coronaprotocol-voor-verenigingen-met-jeugdactiviteiten. Lees dit alsjeblieft zorgvuldig door.

Als er nog vragen zijn die specifiek betrekking hebben op Corona en alle maatregelen die daarbij horen, dan kun je die stellen aan de Corona-verantwoordelijken met de rode hesjes op het sportpark of aan Yvette Ritzen tel.nr. 06-20599376 (Corona-coördinator)
Het is voor ieders gezondheid belangrijk dat allemaal deze richtlijnen volgen. De gemeente heeft aangekondigd om hier ook regelmatig op te controleren en als het nodig mocht zijn op te handhaven. Laten we er samen voor zorgen dat alle jeugdspelers de komende periode veilig en prettig kunnen blijven sporten. Daarvoor hebben we echt de hulp van iedereen nodig. Wij rekenen op jullie medewerking en begrip.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur en Jeugdcommissie RKVV Waalre

Update vrijdag 24/4

Nu het kabinet heeft besloten dat de jeugd vanaf 29 april voorzichtig weer mag trainen op de voetbalvelden zijn ook wij van voetbalvereniging Waalre bezig om te kijken hoe wij de trainingen voor de jeugd weer kunnen gaan hervatten. Het NOC*NSF heeft hiervoor een protocol voor alle sportverenigingen opgesteld.

Hierin staan de praktische regels om veilig en verantwoord georganiseerd te kunnen sporten in de leeftijdsklassen t/m 12 jaar en 13-18 jaar. Het is opgesteld door deskundigen en bevat de algemene aspecten voor op en om het veld, om de kans op besmetting met het coronavirus minimaal te houden.

Lees hier meer over het Sportprotocol

 

Update dinsdag 21/4 
Het kabinet heeft besloten de meeste maatregelen te verlengen tot en met 19 mei, echter o.a. voor de buitensport (waaronder voetbal) gelden andere afspraken :
– Kinderen en jongeren krijgen vanaf woe. 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
– Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
– Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
– Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches.

Berichtgeving vanuit KNVB :  https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59881/jeugd-weer-voorzichtig-de-voetbalvelden-opr

Voor onze vereniging geldt bovenstaande dus ook. Op korte termijn zal dit verder uitgewerkt worden (o.a. n.a.v. informatie vanuit gemeente en KNVB) en met de trainers/leiders gecommuniceerd worden. Daarna zullen we ook alle ouders informeren, via de teams.

Update dinsdag 31/3

Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus* en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.

Geen eindstanden

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.