Gelijkspel Waalre 1

Waalre vecht zich naar een punt

Waalre – Vessem 1-1

Ook in de vierde wedstrijd in 2020 is Waalre ongeslagen gebleven. Maar het koste tegen de nummer twee van de ranglijst heel veel kruim en het was aan het harde werken en doelman Bastiaan Bremer te danken dat er na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Blotevogel een gelijke stand op het scorebord stond, 1-1.

Waalre had eerder dit seizoen een kansloze nederlaag geleden tegen een goed en snel combinerend Vessem. Geleerd hiervan speelde de ploeg nu erg compact en liet de bal aan de gasten. Vessem creëerde voor rust een groot overwicht en had het over grote deel van het balbezit. Waalre daarentegen ving de ploeg goed op waardoor en weinig kansen te noteren waren voor rust. En als Vessem eens een keer de Waalre achterhoede verschalkte was daar doelman Bastiaan Bremer. Zoals op slag van rust toen doelman Bremer de bal niet onder controle kreeg na een vrije trap van Roel Sterken en hij katachtig reageerde na de rebound van Jaap van Diessen. Ruststand 0-0

Na rust hetzelfde beeld waarin Vessem Waalre zwaar onder druk zette en het een kwestie van tijd leek dat Waalre zou knakken. In deze fase van Vessemse druk een sporadische counter van Waalre waarbij Ivar Brans aanvoerder Roel Wirken onder druk en diens terugspeelbal werd door doelman Marijn van Rooij totaal verkeerd beoordeeld, 1-0. De gasten reageerde furieus op deze tegenvaller en kwamen vier minuten later enigszins gelukkig weer op gelijke hoogte. Een sliding van Tim van Schijndel vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Blotevogel waarna Jaap van Diessen de toegekende penalty hard binnen schoot, 1-1. Deze gelijkmaker veranderde dit veel aan het spelbeeld waarin Vessem de ploeg met het overwicht bleef die aanvallend stuk liep op de defensie van Waalre met een hoofdrol van doelman Bastiaan Bremer.

Een fel bevochten punt voor Waalre dat a.s. zondag opnieuw voor een zware opgave staat wanneer SDO’39, een ploeg waar in Lage Mierde kansloos met 4-0 van werd verloren, op bezoek komt op sportpark Hoeveland.

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Oscar Franken, Johan van den Reek, Tim van Schijndel, Thomas Noteboom

Robbert van Neer, Bart Cox, Joey Gang (68e min Tommy Knigge)