Belangrijke overwinning Waalre 1

Winst voor veerkrachtig Waalre

Bergeijk – Waalre 2-3

Na een doelpuntloze eerste  helft waarbij Bergeijk in het eerste half uur een licht overwicht had was Waalre in de tweede helft de betere ploeg. Desondanks kwam de ploeg tot tweemaal toe op achterstand en toonde vervolgens veerkracht. In de laatste tien minuten zette de ploeg een achterstand om in een 2-3 overwinning.

In de thuiswedstrijd tegen Bergeijk werd Waalre verrast door de supersnelle buitenspelers. Daarom speelde de ploeg nu uiterst compact en gunde daarbij de thuisploeg de bal. Deze creëerde hierdoor in het eerste half uur een overwicht zonder Waalre echter problemen te bezorgen. In het laatste kwartier kroop Waalre uit haar schulp en kreeg voor rust al kleine kansjes die echter niet omgezet werden; ruststand 0-0.

Na rust ging Waalre op dezelfde voet verder maar verrassend kwam de ploeg toch op achterstand. Na een domme overtreding mocht Jari Kok in de 52e minuut een vrije trap nemen die door Colin Bergmans werd binnengekopt, 1-0. Waalre reageerde snel en in de 57e minuut schoot Zicco van Donk een vrije trap hard achter doelman Daan Bauhaus, 1-1. Waalre ging nu op weg naar een voorsprong en was hier in de 64e minuut dichtbij toen Wessel Vincent de bal tegen de  lat kopte. In deze fase van overwicht liep Waalre in de 75e minuut tegen een gevreesde counter van Bergeijk aan waaruit Colin Bergmans de thuisploeg opnieuw op voorsprong zette, 2-1. Nu was veerkracht gevraagd van de ploeg en deze werd ook getoond. In de 82e minuut kreeg Rik Daams de bal tegen zijn handen binnen de beruchte lijnen. Zijn tweede gele kaart en dus rood en een penalty voor Waalre. Tim van Schijndel had hier vervolgens geen problemen mee, 2-2.

Met een man meer rook Waalre nu de zege en in de 86e minuut kopte Luuk Ooms de verdiende voorsprong binnen 2-3. In de slotfase trachtte Bergeijk vervolgens nog een punt te redden maar was het Waalre dat verzuimde de voorsprong te vergroten toen zowel Wessel Vincent als Kees Uijthoven alleen voor doelman Bauhaus verschenen.

Een belangrijke overwinning voor Waalre dat nu aanklopt aan de middenmoot en in de 2e periode in een kansrijke positie komt. Om deze te handhaven zal een zware opgave zijn als a.s. zondag buur en koploper Dommelen op bezoek komt op sportpark Hoeveland.

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Oscar Franken, Johan van den Reek, Tim van Schijndel, Thomas Noteboom (20e min Bas van Geloven)

Joey Gang, Bart Cox, Robbert van Neer(83e min Luuk Ooms)

Kees Uijthoven, Wessel Vincent, Zicco van Donk (73e min Tommy Knigge)

tekst: Toon van Dijsseldonk