Opnieuw een zege van Waalre

Opnieuw zege van Waalre

Waalre – HMVV 4-1

Na een matige eerste helft zette Waalre een uitstekende tweede helft tegenover. Daar waar de enige kans voor rust nog voor de gasten creëerde Waalre na rust diverse kansen met in de hoofdrol Kees Uijthoven. Mede dankzij twee doelpunten van hem won Waalre royaal met 4-1.

Waalre en HMVV ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst. Dit leidde voor rust vooral tot veel strijd met weinig opwindende momenten. De beste kans van de wedstrijd was voor de gasten waarbij in de 40e min Thomas Castelijns te gehaast afwerkte toen hij volkomen vrij voor het doel van Waalre verscheen. Een logische ruststand; 0-0.

Na rust een omgetoverd Waalre. In de 51e minuten speelde Kees Uijthoven zich knap vrij en tegen zijn uithaal was doelman Eric Voets machteloos 1-0. Twee minuten later liet Kees Uijthoven de verdediging van HMVV opnieuw zijn hielen zien en diens voorzet werd door Sven Spooren in eigen doel gelopen, 2-0. Met deze riante voorsprong op zak liet Waalre de teugels een beetje vieren zonder dat HMVV kansen kon afdwingen. De wedstrijd leek dan ook te eindigen met een 2-0 stand. De slotfase had echter nog het een en ander in petto. In de 88e minuut kreeg doelman Eric Voets een vrije trap genomen door Tommy Knigger niet onder controle waarna Ivar Brans de stand op 3-0 kon brengen. Eén minuut later redde Roy van Strijdhoven namens HMVV de eer, 3-1. Tenslotte was het laatste wapenfeit aan de man van de wedstrijd, Kees Uijthoven, die vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uithaalde, 4-1.

A.s. zondag staat een uitwedstrijd op het programma in Bergeijk tegen Bergeijk.

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Oscar Franken, Johan van den Reek, Tim van Schijndel, Thomas Noteboom

Joey Gang, Bart Cox, Robbert van Neer