OVERTUIGENDE ZEGE WAALRE

OVERTUIGENDE ZEGE WAALRE 

De Weebosch-Waalre 1-5

Waalre is 2020 begonnen met een overtuigende zege. Na een goede eerste helft afgesloten met een 0-4 voorsprong volgde een matig vervolg. Waalre bleef echter de sterkere ploeg met de betere kansen waardoor de zege geen moment in gevaar kwam. In de slotfase scoorden beide ploegen nog éénmaal waardoor de eindstand 1-5 werd.

Na wat openingsschermutselingen volgde in de 9e minuut een vloeiende aanval van Waalre waar Zicco van Donk na een passje van Joey Gang Waalre op 0-1 bracht. Waalre was nu de bovenliggende ploeg maar had in de 20e min alle geluk van de wereld. Na een slordigheidje in de verdediging verzaakte Weebosch spits Wilco Jansen het de bal in het door doelman Bastiaan Bremer verlaten doel te schuiven. Na deze meevaller zette Waalre snel orde op zaken. In de 22e minuut kon Ziccovan Donk na een pass van Cees Uijthoven zijn en Waalrestweede doelpunt aantekenen; 0-2. Vier minuten later een assist van Zicco van Donk waarna Robbert van Neer de 0-3 binnen schoot. In de 34e min opnieuw , en het mooiste, doelpunt toen Joey Gang een knappe actie van Cees Uijthoven met het hoofd afrondde 0-4. Met deze mooie score haalde Waalre de rust.

Na rust meteen weer een 100% kans voor Waalre maar Ziccovan Donk miste nu van dichtbij. Dit was tevens de opmaak voor een veel mindere tweede helft met weliswaar een sterker Waalre dat echter de sporadisch uitgespeelde kansen niet benutte. De Weebosch stelde hier niet al teveel tegenover maar kreeg in de 82e minuut na , een dubieus gegeven, strafschop de kans om wat terug te doen. Giel Jansen had hier geen moeite mee 1-4. Ondanks dat De Weebosch hierna aanzette om nog dichterbij te komen kwam het laatste wapenfeit van opnieuw Zicco van Donk. Door een uitglijder van de Weebosch doelman Jorg van Meurs kon hij zijn hattrick vervolmaken en Waalre een overtuigende zege bezorgen; 1-5.

A.s zondag opnieuw een tegenstander uit de onderste helft van de ranglijst als HMVV op bezoek komt op sportpark Hoeveland.

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Oscar Franken (63e min Wouter Bosman), Johan van den Reek, Tim van Schijndel, Thomas Noteboom

Robbert van Neer, Bart Cox (46e min Tommy Knigge), Joey Gang (71e min Jules van Kruijssen)

Cees Uijthoven, Wessel Vincent, Zicco van Donk