Winst voor Waalre

Waalre wint door wereldgoal Bart Cox

Waalre – Hulsel 1-0

Na vijf nederlagen op rij heeft Waalre het enige resultaat behaald dat  nodig was. In een matige wedstrijd werd verzuimd om Hulsel voor de rust op ruime  achterstand te zetten waardoor het in de slotfase nog billen knijpen werd, 1-0.

Met Hulsel kwam dit keer een  ploeg op bezoek met nog  minder punten. Waalre begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd en was via Thomas Noteboom al in het begin dichtbij een doelpunt. Hij zag zijn schot via de paal  uit het de doelmond komen. Hierna in korte tijd nog enkele kansjes vóór het hoogtepunt in de wedstrijd. In de 22e minuut speelde Zicovan Donk zich vrij en wipte de bal vervolgens over zijn tegenstander waarna Bart Cox middels een klassieke omhaal Waalre op voorsprong zette, 1-0. Met dit ruggensteuntje geen Waalre op zoek naar de beslissing in de wedstrijd en die mogelijkheid diende zich aan in de 43e minuut toen Zico van Donk een strafschop bevocht. Kees Uijthoven nam de strafschop voor zijn rekening maar vond doelman Michiel van Limpt op zijn weg. Na deze misser voor Waalre de beste kans voor  toen Stef Roymans alleen op doelman Bastiaan Bremer mocht afgaan maar in hem zijn meester vond.

Na rust werd het spel allengs slechter en sloop er bij de thuisclub angst in. Nauwelijks goede aanvallen werden uitgespeeld en doelman van Limpt werd niet echt getest meer. Hulsel kreeg langzamerhand het idee dat er een resultaat te behalen was. De ploeg trachtte Waalre onder druk te zetten echter de thuisploeg bleef relatief gemakkelijk overeind al was er grote opluchting toen de wedstrijd na drie minuten blessuretijd eindigde.

Belangrijke overwinning Waalre dat nu opnieuw een thuiswedstrijd wacht wanneer Wodan op bezoek komt, aanvang 14.00 uur

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Bas van Geloven, Johan van den Reek, Tim van Schijndel, Ivar Brans