Vijfde nederlaag op rij voor Waalre

SDO’39 – Waalre 4-0

Waalre heeft het goede optreden in de beker geen passend vervolg kunnen geven. Geheel averechts zelfs werd in de competitie ut bij SDO’39 zelfs de zwaarste nederlaag van het seizoen geleden. In geleid door diverse persoonlijke fouten ging de ploeg ten onder met over duidelijke cijfers 4-0.

Alhoewel goed gestart stond Waalre in de uitwedstrijd tegen SDO’39 al na zes minuten op achterstand. Een voorzet van Niels Heesakkers werd door Wouter Bosman in eigen doel gewerkt, 0-1. Wijs geworden door eerdere ontmoetingen met Waalre liet SDO vervolgens het initiatief aan Waalre en één minuut later leidde dit initiatief al bijna tot de gelijkmaker, Joey Gang zag zijn schot tegen de paal belanden. Waalre kende vervolgens een sterke fase, met goed combinatie voetbal werd SDO vastgezet dat leidde tot enkele kansjes. Waalre ging gaandeweg de eerste helft ook meer risico’s nemen en dat bezorgde de op counters loerende thuisploeg de nodige kansjes. Toch was er een hernieuwde grove fout in het centrum van de verdediging voor nodig om hiermee succes te hebben. In de 33e minuut verspeelde Johan van de Reek de bal waardoor twee SDO’39 spelers alleen op doelman Bastiaan Bremer af konden gaan, Thijs Spierings wist hier wel raad mee: 2-0. Waalre was nu de kluts kwijt en in de 38e minuut opnieuw een fout in het centrum, in te zachte terug kopbal van Wouter Bosman werd opgepikt door Frans Berger, 3-0.

Na rust werd het langzaam maar zeker hopen voor Waalre dat SDO’39 niet uit zou lopen naar een monsterzege. Alle overtuiging was verdwenen uit het spel van de zwart-witten en de foutieve passes volgde zich op in steeds hogere frequentie. SDO’30 creëerde hieruit legio kansen maar het vizier stond bij de thuisploeg niet altijd scherp afgesteld. In de 63e minuut lag het centrum van de Waalre achterhoede weer eens geheel open. Mike Gevers dook hier namens SDO in en ondervond geen weerstand om de stand op 4-0 te brengen. Hierna probeerde Waalre nog wel een eretreffer te produceren maar de ploeg kon zich gelukkig prijzen dat SDO de score wel hoog genoeg vond.

A.s. zondag speelt Waalre een thuisduel tegen Hulsel. Een duel dat inmiddels te boek kan staan als een degradatiekraker.

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Bas van Geloven, Johan van den Reek (46e min Tommy Knigge), Wouter Bosman. Thomas Noteboom

Wessel Vincent, Bart Cox, Robbert van Neer