WAALRE bekert door na winst tegen Hoogeloon

Waalre bekert door ten koste van Hoogeloon

In de competitie loopt het tot nu toe niet soepel voor Waalre. Met slechts vier punten uit 8 wedstrijden bivakkeert Waalre op de 11e plaats in de onderste regionen. Gezien het voetbal veel te laag voor de zwart witten die de laatste wedstrijden een duidelijke stijgende vorm etaleren maar dit nog niet weten te vertalen in punten. Zondag 17 november kon Waalre de competitie even laten rusten door verder te gaan met de beker waarin Waalre tot nu toe uitstekend presteert. Het een klasse hoger spelende Hoogeloon kwam op bezoek. Een mooi moment om het zelfvertrouwen op te vijzelen.  De ploeg van trainer Houben slaagde hierin glansrijk door een 3-1 overwinning op het scorebord te plaatsen.

De eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen. Hoogeloon probeerde een overwicht op te bouwen maar slaagde hierin nauwelijks. Waalre ving de aanvallen van Hoogeloon vrij gemakkelijk op en wist via goede combinaties de Waalrese aanvallers aan het werk te zetten. Hoogeloon wist de aanvallers van Waalre echter goed in toom te houden zodat er voor beide keepers weinig te doen was. In de 36e minuut wist Waalre wel door de Hoogeloonse defensie te snijden. Zico van Donk ging alleen op de keeper van Hoogeloon af maar werd  voordat hij kon afronden onreglementair gevloerd. Aanvoerder Tim van Schijndel schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen 1-0 voor Waalre.

De tweede helft probeerde Hoogeloon uit een ander vaatje te tappen door meer de aanval te zoeken. Waalre kreeg daardoor meer ruimte en stichtte meer gevaar in de aanvallen dan de eerste helft wist deze aanvallen niet te verzilveren. In de 65eminuut besloot trainer Henri Houben om de voorsprong te gaan verdedigen door een verdedigende wissel. Door deze wissel kreeg Hoogeloon een overwicht zonder dat hier direct kansen ontstonden tot de 73e minuut. De uitstekend spelende centrumverdediger Johan van de Reek viel door een hamstringblessure weg uit het centrum van de verdediging. Hoogeloon profiteerde via aan knappe aanval hier direct van waarbij Niels Luijten keeper Nick Martens in de verre hoek wist te passeren 1-1. Lang duurde deze gelijke stand niet. Middenvelder Wessel Vincent brak prima door aan de rechterzijde en zette hard voor waarna Zico van Donk alert afrondde: 2-1. Waalre kreeg door deze voorsprong vertrouwen in de goede afloop en ging gemakkelijker voetballen. Dit leidde in de 79e minuut tot uitbreiding van de score. Tim van Schijndel wist via een vrije trap van links op de middenlijn spits Lowie van Kuringen aan de rechterkant van het strafschopgebied te bereiken. Via een mooie balaanname en actie naar binnen creëerde van Kuringen een  prachtige kans die hij bekwaam verzilverde 3-1. Hoogeloon geloofde er verder niet meer in waardoor Waalre de wedstrijd gemakkelijk kon uitspelen. Bij elkaar een verdiende overwinning voor Waalre. Waalre bekert door en heeft zelfvertrouwen getankt voor de competitie. Zondag 24 november speelt Waalre uit tegen SDO’39.

Opstelling Waalre:

Doel: Nick Martens

Achterhoede: Bas van Geloven, Johan van de Reek (74eminuut Sen Govers), Tim van Schijndel, Ivar Brans

Middenveld. Wessel Vincent, Bart Cox, Robbert van Neer

Voorhoede: Joey Gang (65e minuut Wouter Bosman), Lowie van Kuringen, Zico van Donk

Tekst Wim Ooms