Ongelukkige nederlaag Waalre

Acht – Waalre 2-0

Opnieuw is Waalre tegen een nederlaag aangelopen tegen een van de topploegen van de 4e klasse G. Tegen de nummer 3 had Waalre bijna een uur een licht overwicht maar moest in de slotfase buigen voor een uiterst effectief Acht dat slechts weinig kansen kreeg maar deze keurig benutte, 2-0.

Voor rust een wedstrijd met veel middenveld spel waarbij Waalre gaandeweg zich enkele kansen uitspeelde. Kees Uijthoven was tot tweemaal toe dichtbij de openingstreffer. Verdedigend had de ploeg de zaken goed op orde en had doelman Bastiaan Bremer een rustige middag.

Na rust werd Acht wat sterker wat aanvankelijk nog weinig kansen opleverde. Ook Waalre kon nu geen gevaar meer stichten waardoor een weinig verheffende wedstrijd ontstond. Het was wachten op het ene kansje dat de wedstrijd zou openbreken. Die kwam in de 72e minuut toen Melvin van de Groen werd vrijgespeeld en de eerste kans in de wedstrijd voor Acht beheerst afrondde 1-0. Na deze zware tegenvaller trachtte Waalre Acht onder druk te zetten. Dit lukte nauwelijks en in de 86e minuut viel de beslissing toen Roy Rustenburg de punten voor Acht veilig stelde.

Waalre moet na deze hernieuwde nederlaag uitkijken om niet in degradatievoetbal terecht te komen. A.s. zondag speelt Waalre voor de beker tegen 3e klasser Hoogeloon waarna een uitwedstrijd tegen SDO’39 volgt.

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Bas van Geloven, Johan van den Reek, Tim van Schijndel, Ivar Brans

Robbert van Neer(80e min Joey Gang), Bart Cox, Wessel Vincent