Waalre ten onder in burenstrijd

Dommelen – Waalre 1-0

Waalre is met een miniem verschil ten onder gegaan bij de koploper, buurgemeente, Dommelen. Beide ploegen speelden uiterst voorzichtig waarbij de thuisploeg de beste kansen had. Waalre stelde daar aanvallend niet veel tegenover maar had diep in blessuretijd nog een ideale mogelijkheid om de in de 75e min opgelopen achterstand in te lopen. Het schot van Robbert van Neer was echter te zwak om doelman Denis Soeteman te verontrusten.

Al in de 7e minuut moest Waalre doelman Bastiaan Bremer zijn kunnen tonen om een inzet van Igor Smit onschadelijk te maken. Dommelen was ook in het vervolg van de eerste helft de meest aanvallende ploeg. Dit deed de ploeg uiterst voorzichtig vanuit een versterkte verdediging waartegen de Waalre aanvallers niets in te brengen had. Opnieuw Igor Smit was in de 24e minuut dichtbij een doelpunt maar stuitte opnieuw op Bastiaan Bremer. Verder kende de wedstrijd veel strijd op het middenveld en was Waalre pas op slag van rust voor de eerste maal gevaarlijk toen Lowie van Kuringen met een afstandsschot doelman Denis Soeteman testte.

Na rust meteen een grote kans voor Waalre. Lowie van Kuringen kon alleen doorgaan op doelman Soeteman na slordig verdedigen van Dommelen. Hij speelde de bal echter te ver voor zich uit waardoor de Dommelen goalie ten koste van een blessure kon redden. Na een langdurige blessurebehandeling ging de wedstrijd in evenwicht verder met weinig kansen aan beide kanten. Waalre verdedigde geconcentreerd maar het was een momentje waarbij de concentratie verdwenen werd de ploeg fataal. In de 75e min nam Max van de Akker een vrije trap snel en was Jordy van der Heijden ontsnapt aan zijn bewaker. Keurig profiteerde hij van zijn vrijheid en zette Dommelen op voorsprong, 1-0. In de slotfase probeerde Waalre nog een punt te redden maar was Dommelen dichterbij de beslissing zoals in de 87e minuut toen Tom van Hoek zijn schot op de paal zag belanden. Waalre werd nauwelijks gevaarlijk tijdens het offensief op één keer na waarbij de ploeg een puntendeling liet liggen.

Waalre blijft door deze nederlaag onderin hangen in de 4e klasse G . As zondag opnieuw een zware opgaven om daar weg te komen wanneer Riethoven op bezoek komt op sportpark Hoeveland.

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Bas van Geloven, Johan van den Reek, Tim van Schijndel, Wouter Bosman

Joey Gang, Bart Cox, Robbert van Neer