Grote nederlaag Waalre 1

Zware nederlaag Waalre

Waalre – Steensel

Na 18 minuten leek de wedstrijd in Waalre al beslist. Steensel profiteerde optimaal van dramatisch verdedigen van Waalre en kwam op 0-3. Diep in de tweede helft leek Waalre toch nog terug in de wedstrijd te komen maar de ploeg werd in de slotfase definitief verslagen door twee counters van Steensel; eindstand 2-5.

Na 8 minuten haalde Gijs Theuws vanaf 20 meter keihard uit en bracht Steensel op voorsprong, 0-1. De thuisploeg deed in het vervolg zowat alles verkeerd waardoor Steensel via Luuk van Hoof en Marijn van de Ven al na 18 minuten een veilige voorsprong van 0-3 kon koesteren. Na een dubbele wissel in de 23e minuut kreeg Waalre weer enigszins vat op de wedstrijd en de ploeg kwam in 27e minuut via een benutte penalty door Kees Uijthoven ook weer dichterbij. In de 42e minuut leek de ploeg zelfs de aansluittreffer te produceren. Alhoewel scheidsrechter van Wingerden de treffer in eerst instantie toekende kwam hij na overleg met zijn assistent, die niet gevlagd had, toch terug op zijn beslissing. Een tegenvaller voor de thuisploeg net voor de rust.

Na rust trok Steensel zich massaal terug en liet het spel aan Waalre dat echter de Steensel doelman Jordy van Dooren vooralsnog nauwelijks kon bedreigen. In de 69e minuut kwam de ploeg toch dichterbij toen Kees Uijthoven opnieuw een strafschop benutte. Hierna nam de druk op het Steensel doel toe maar doelman Jordy van Dooren toonde zich een niet te passeren sluitpost. Door het massale offensief liet Waalre de Steensel aanvallers steeds meer ruimte waarvan Stefan van Coset tweemaal profiteerde. In de 83e minuut zette hij de gasten op 2-4 en in blessuretijd werd hij gevloerd binnen de beruchte lijnen. Robin Lepelaars bepaalde middels een benutte strafschop de eindstand op 2-5.

A.s. zondag wacht  Waalre een zware kluif als het op bezoek gaat bij de nog zonder puntenverlies en tegen doelpunt zijnde buur Dommelen.

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Max Brans (23e min Bas van Geloven), Johan van den Reek, Tim van Schijndel, Stijn Croes (23e min Ivar Brans)

Joey Gang, Vincent Wessel, Robbert van Neer