Eerste overwinning van Waalre 1

Eerste overwinning Waalre

ZSC- Waalre 1-3

Alhoewel het voetballen van Waalre nog niet overhoud heeft de ploeg toch de eerste drie punter van het seizoen kunnen noteren. In een wedstrijd waarin Waalre de eerste twintig minuten sterker was, maar in het vervolg ZSC de wedstrijd het evenwicht herstellende waren de zwartwitten effectiever met een 1-3 eindstand als gevolg.

Waalre startte sterk met diverse kansen als gevolg. Eerst was Joey Gang dichtbij de openingstreffer waarna Tommy Kniggetot twee keer toe het doel niet wist te vinden. In de 23e minuut dan toch de verdiende voorsprong voor Waalre toen Kees Uijthoven een voorzet van Joey Gang afrondde 0-1. Hierna liet Waalre ZSC terug komen in de wedstrijd. Op het middenveld werden vele aanvallen van ZSC onderbroken maar vervolgens werd ZSC door slordige passes weer in het zadel geholpen. Zo was er in de 37e minuut slordig balverlies er de oorzaak van een counter van ZSC die door Juul Huijberskeurig werd afgewerkt 1-1.  Een domper voor Waalre dat toch ging rusten met een voorsprong nadat Tommy Knigge in de 45e minuut voorbereidend werk van Kees Uijthoven afrondde 1-2.

Na rust een wedstrijd die volledig in evenwicht was, ZSC trachtte de Waalre defensie onder druk te zetten maar de laatste pass was vaak slordig zodat Waalre niet echt in de problemen kwam. Waalre dat met counters de beslissing trachtte te forceren. In de 56e min lukte dit bijna toen Kees Uijthoven tegen de lat schoot en enkele minuten later was het zover. Kees Uijthoven won al koppend een duel van doelman Houbraken van ZSC waarna de bal in het doel belandde. Dit doelpunt werd door ZSC krachtig aangevochten, vanwege vermeend aanvallen van de keeper, echter scheidsrechter van Bekkum had geen fout gezien, 1-3. Het restant van de wedstrijd was weinig verheffend, ZSC probeerde wel maar miste scherpte voor het doel terwijl Waalrese aanvallen door slechte passes meestal al snel strandde. Al met al een verdiende overwinning van Waalre dat hierdoor wat afstand neemt van de onderste plaatsen.

A.s. zondag een thuiswedstrijd tegen Steensel, een ploeg die Waalre vorig seizoen vier punten afsnoepte.

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Max Brans (62e min Bas van Geloven), Johan van den Reek, Tim van Schijndel (46e min Wouter Bosman), Stijn Croes

Robbert van Neer, Wessel Vincent, Joey Gang (90e min Sean Govers)