Eerste punt voor WAALRE 1

Eerste punt Waalre

Waalre – De Raven 1-1

In een wedstrijd met vele, bijna allen gemiste, kansen hebben Waalre en De Raven hun eerste punt behaald in deze competitie. De Raven was het leeuwendeel van de wedstrijd de bovenliggende partij maar moest in de slotfase haar doelman, Melvin Rombouts, dankbaar zijn die Waalre van een onverdiende overwinning afhield; eindstand 1-1.

De Raven was vanaf het begin de betere en dat kwam ook tot uiting in vele kansen. In de 2e minuut moest doelman Bastiaan Bremer al redding brengen op een inzet van Niels Peeters die vervolgens in dezelfde minuut nog tegen de paal schoot. Bastiaan Bremer bleef vervolgens in het middelpunt staan en nadat hij in de 28e minuut een inzet van Huib Borrenbergs had gekeerd was hij in de 30e minuut dan toch geklopt. Tim van Schijndel kon echter met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net voor de lijn wegwerken. Waalre zette hier weinig tot niks tegenover en het was dan ook volkomen tegen de verhouding dat de ploeg in de 43e minuut via Tommy Knigge op voorsprong kwam 0-1.

De kansenregen voor De Raven ging ook na rust gewoon verder. In de 48e min teisterde Huib Borrenbergs met zijn inzet de paal. In de 58e minuut leek dan toch de eerste treffer van de gasten in de maak toen Teun van Ekkendonk mocht aanleggen middels een strafschop. Doelman Bastiaan Bremer was echter opnieuw de winnaar. Drie minuten later dan toch de meer dan verdiende gelijkmaker via Sam Borrenbergs, 1-1. Waalre wankelde nu maar de ploeg richtte zich in de slotfase toch op. In de 69e minuut moest Max Borrenbergs op de lijn redding brengen op een inzet van Kees Uijthoven en vervolgens eiste doelman Melvin Rombouts in de slotfase een hoofdrol op. Eerst redde hij toen Zicco van Donk alleen voor hem verscheen en vervolgens hield hij in de 89e minuut Lowie van Kuringen af van de winnende treffer.

Een gelukkig punt voor Waalre dat nu a.s. zondag aan moet treden in Westerhoven tegen ZSC, een ploeg waar tegen vorig jaar in de laatste wedstrijd een blamerende nederlaag werd geleden.

Opstelling Waalre

Bastiaan Bremer

Bas van Geloven (70e min Wouter Bosman), Johan van den Reek (70e min Lowie van Kuringen), Tim van Schijndel, Stijn Croes

Wessel Vincent, Bart Cox, Joey Gang (74e min Robbert van Neer)