Mislukte competitiestart Waalre

Waalre – Bergeijk 1-3

Na een goede bekercampagne waren de verwachtingen bij Waalre hooggespannen. Een taktisch slim spelend Bergeijk zette de zwartwitte ploeg weer met beide benen op de grond. Tegen de snelle aanvallen van Bergeijk ontbrak bij Waalre het antwoord, 1-3

Het volgens de poll van Amateurvoetbaleindhoven favoriete Bergeijk liet vanaf het begin geen raadsel bestaan over de te volgen taktiek. Vanuit een compacte verdediging werden direct de vleugelspitsen aangespeeld en dat leverde vanaf minuut één gevaar voor de Waalre defensie. Al binnen tien minuten was de supersnelle linkerspits Collin Bergmans al driemaal gevaarlijk geweest. Nadat hij in de 5e minuut nog gestuit werd door doelman Bastiaan Bremer stelde hij in de 8eminuut Stijn Cuypers in staat om de 0-1 aan te tekenen. Waalre probeerde hiertegen met combinatie voetbal door de defensie van Bergeijk te breken. Zonder succes en in de 20eminuut was het opnieuw een Bergeijk aanvaller, in dit geval Jari Kok, die de Waalre verdediging de hielen liet zien met de 0-2 als resultaat. Hiermee was de storm van Bergeijk voor de rust wel uitgeraast en omdat Waalre ook geen gevaar kon stichten was dit tevens de ruststand.

Na rust hetzelfde beeld, Waalre dat bleef proberen de Bergeijk verdediging te slachten zonder succes en Bergeijk dat zich beperkte tot counters die telkens gevaar brachten. In de 55eminuut was opnieuw Jari Kok te snel voor de Waalre verdediging en hoewel Bastiaan Bremer zijn schot in eerste instantie nog kon stoppen kon ook hij niet voorkomen dat Lars Luijten de bal vervolgens binnen tikte 0-3. Hiermee was de wedstrijd in feite gespeeld en nadat een doelpunt van Jari Kok geannuleerd was vanwege buitenspel redde Tommy Knigge in de 81e min de eer door de bal vanaf 40 meter in het door doelman van Veldhoven verlaatte doel te schieten, 1-3.

A.s. zondag moet Waalre opnieuw aan de bak wanneer de wedstrijd tegen de volgende ploeg die vorig seizoen nacompetitie heeft gespeeld, Vessem op het programma staat.

(Tekst Toon van Dijsseldonk)